Fluffiga chokladmuffins

Fluffiga veganska muffins choklad chokladmuffins

Fluffiga veganska muffins choklad chokladmuffins

Chokladmuffins – en klassiker med många möjligheter

Chokladmuffins är en klassiker som går att variera i all oändlighet med olika toppings och fyllningar. Det här är ett grundrecept som man sedan kan experimentera med. Ett par av mina favoriter är att blanda i bitar av vit choklad eller att smaksätta med apelsin. Eller varför inte göra en krämig chokladtopping?

 

Fluffiga veganska muffins choklad chokladmuffins

Simpla, vanliga ingredienser – inga konstigheter.

Att baka veganskt kan för många nyblivna veganer kännas krångligt med nya ingredienser och ett nytt tänk. De här muffinsen är därför gjorda på sådant som de allra flesta har i hemmet, inga konstigheter. Det ska vara enkelt och smidigt att välja ett veganskt alternativ!

 

Fluffiga veganska muffins choklad chokladmuffins Fluffiga veganska muffins choklad chokladmuffins

Fler veganska bakverk

Om du vill ha tips på fler veganska bakverk som passar bra både till fikat och som efterrätt kan jag varmt rekommendera min kokoscheesecake med kolatopping som fått fina recensioner av de som provat den.

Eller varför inte göra ett gäng saftiga blåbärsmuffins till fredagsfikat?

 

Fluffiga veganska muffins choklad chokladmuffins


Fluffiga chokladmuffins
Prep Time
10 minuter
Cook Time
20 minuter
Total Time
30 minuter
 


Ett klassiskt recept på chokladmuffins som går att variera i all oändlighet.

Servings: 12 st
Ingredients
  • 1,5 dl vegansk mjölk jag använde havremjölk
  • 2 tsk citronjuice
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 75 g växtbaserat smör rumstempererat
  • 1,5 dl socker
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
Instructions
  1. Sätt ugnen på 180°C
  2. Vispa smöret och sockret tills det är väl blandat.
  3. Blanda i mjölken och citronjuicen.
  4. Tillsätt mjöl, kakao, vaniljextrakt och bakpulver och vispa till en slät smet.
  5. Fördela smeten i ca 12 st muffinsformar fyllda ¾.
  6. Grädda i 15-20 minuter, använd en provsticka för att se om de är klara, provstickan ska komma ut ren.
  7. Om du använt en muffinsplåt, låt muffinsen svalna i ca 5 minuter och flytta sedan till ett galler för att svalna helt. Risken är att de blir torra om du har kvar den i den varma plåten.

Fluffiga veganska muffins choklad chokladmuffins

Share:

2 Kommentarer

  1. 6th augusti 2018 / 22:06

    Mumma vad goda de ser ut! Jag har aldrig tänkt på att man kan använda annan typ av mjölk än komjölk till att baka med. 😀 Bra tips!

    • andreahansson
      Författare
      8th augusti 2018 / 19:26

      De är verkligen supergoda! Ja havremjölk är verkligen guld och går nääästan alltid att ersätta vanlig mjölk med och jag tycker många gånger att det till och med är godare 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram

16   298
8   274
18   275
31   302
2   187

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!