Hummus med två smakalternativ

Recept på hummus med smak av basilika eller soltorkade tomater

Två varianter på den klassiska hummusen

Kikärtor är en stor favorit för mig, helt enkelt för att det finns så otroligt mycket man kan göra. Bara den klassiska hummusen går att variera i en oändlighet, och här är två smakförslag som dessutom för tillfället är mina två favoriter. Den ena är smaksatt med soltorkade tomater och den andra med basilika.

Hummus är superenkelt att göra och en hemgjord hummus smakar enligt mig bra mycket bättre än en köpt. Att det dessutom ger en möjlighet att smaksätta den med precis vad man vill gör det bara ännu bättre!

 

Recept på hummus med smak av basilika eller soltorkade tomater

På mackan, som dipp eller som fyllning

Hummusen som är smaksatt med basilika är något mildare och friskare och närmre originalet än den med soltorkade tomater och jag tycker att den är fantastisk att ha som dipp eller på mackan. Den är alldeles lagom krämig och att få burken att räcka i mer än ett par dagar är svårt.

Varianten som är smaksatt med soltorkade tomater är något tyngre och mer distinkt i smaken, och passar bra både på maskan och som dipp även den. Något annat jag gillar att använda den till är som fyllning i till exempel piroger och små pajer.

 

Recept på hummus med smak av basilika eller soltorkade tomater

Recept på hummus med smak av basilika eller soltorkade tomater

Recept

Ingredienser:

1 burk kikärtor (à 400 g)
1/2 chilifrukt*
1/2 tsk spiskummin
1 msk pressad citronjuice
3 msk olivolja
1 msk tahini
salt och peppar

Smaksättning: soltorkade tomater

1 vitlöksklyfta
1 dl soltorkade tomater
1 msk av oljan tomaterna ligger i

Smaksättning: basilika

1 vitlöksklyfta
1 kruka färsk basilika

 

Gör så här:

  1. Häll av kikärtorna**.
  2. Mixa ingredienserna till grundreceptet till en slät smet.
  3. Tillsätt eventuella smaksättningar och mixa.
  4. Smaka av med salt.
  5. Häll upp i en burk och förvara i kylskåp.

*Om du vet att din chili är extra stark räcker det med 1/4 chili.
**Spara spadet och gör till exempel veganska maränger eller chokladmousse av det.

 


Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Recept på hummus med smak av basilika eller soltorkade tomater

 

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram

22   335
24   337
20   357
16   298
19   437

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!