Krämig kantarellpasta

Krämig kantarellpasta kantarellsås

Krämig pastasås med kantareller

Jag kan inte få nog av riktigt krämiga och smakrika pastasåser och experimenterar gärna med säsongens frukter och grönsaker. Då kantarellsäsongen är i full gång passade jag på att köpa hem ett gäng för att göra en höstig och mättande pastasås. Jag hade även ett gäng färska örter hemma som jag ville använda, så jag valde att ge såsen extra smak med färsk persilja vilket visade sig vara en fantastisk kombination.

 

Höstiga recept med svamp och pumpa

Hösten närmar sig och det är dags att ta vara på skogens ätbara guld. Jag frågade förra veckan mina följare på Instagram (här hittar du mitt konto, följ det gärna så du inte missar något och får uppdateringar när det finns nya recept här) vad de ville ha för höstiga veganska recept och vad de föredrog att äta under årets kallare månader och ett av önskemålen var en svampsås till pasta. Självklart tog jag vara på era önskemål och här kommer ett recept på en krämig pastasås med kantareller och persilja som råkar vara en helt fantastisk kombination!

Det var även flera stycken som önskade olika recept på pumpa där de två helt klart överlägsna var pumpapaj och pumpasoppa, så så fort pumporna i området har mognat ska jag åka och plocka ett par och göra några riktigt smarriga recept med just pumpa som bas, så håll utkik!

 

Krämig kantarellpasta kantarellsås


Recept

Ingredienser:

200 g kantareller
4 dl soyagrädde
2 st vitlöksklyftor
1 st gullök
50 g färsk spenat
0,5 kruka persilja
2 dl vegansk parmesan (jag använde en från Violife)
saften från en halv citron
salt
peppar

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Hacka lök och vitlök och stek tills löken är mjuk.
  3. Skölj och dela kantarellerna i mindre bitar och stek med löken tills den mesta av vätskan har stekts bort.
  4. Riv parmesan och hacka persiljan.
  5. Tillsätt grädde, persilja, parmesan och citron och låt puttra i ca 5 minuter.
  6. Häll i spenaten och låt puttra i ytterligare ett par minuter.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera direkt och toppa gärna med lite parmesan.

 


Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Krämig kantarellpasta kantarellsås

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram

5   211
14   232
19   366
13   264
16   331

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!