Paprika fylld med svamprisotto

Recept fylld paprika med risottoRecept fylld paprika med risotto

Vegansk, krämig svamprisotto

En krämig risotto är snabb och smidig att göra, god och mättar verkligen. Men ibland kan jag vilja ha något mer än bara risotton, till sådana tillfällen är det perfekt att fylla en paprika med risotto och gratinera i ugnen. Här nedan hittar ni receptet på en av mina favoriter när det kommer till risotto, en krämig svamprisotto gjord på champinjoner.

Recept fylld paprika med risotto

Passar bra både till vardags och festligare tillfällen

Ska du bjuda vännerna eller familjen på middag men vet inte riktigt vad du ska göra? Känns en vanlig risotto för tråkig för ett lite finare tillfällen? Då är det perfekt att fylla paprikor med risotto och gratinera i ugnen, paprikorna ger både färg till rätten och får den att kännas lite lyxigare och mer genomtänkt.

Recept fylld paprika med risotto

Recept:

Ingredienser:

4,5 dl carnaroli- eller arborioris
2 tärningar grönsaksbuljong
1 tärning svampbuljong
4 dl vitt vin
2 st charlottenlökar
2 st vitlöksklyftor
ca 20 st champinjoner
4-6 st stora paprikor
6-8 dl vatten

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C
  2. Finhacka charlottenlöken och vitlöken. Fräs i olja i en stor gryta tills löken fått färg.
  3. Skiva eller hacka svampen i önskad storlek. Stek med den frästa löken.
  4. Tillsätt vin, buljong, carnaroli- eller arborioris och 4 dl vatten.
  5. Låt koka på svag värme i ca 15 minuter. Rör om ofta och fyll på med mer vatten om det börjar se torrt ut.
  6. Skär av toppen på paprikorna och rensa på allt innehåll.
  7. Fyll paprikorna med risotton, ställ på en plåt eller ugnssäker form och grädda i ca 10 minuter eller tills paprikan börjar få färg.
  8. Servera med en sallad.

Recept fylld paprika med risotto

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram

16   298
8   274
18   275
31   302
2   187

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!