Pasta med avokado och cashew – klar att äta på 15 minuter

Snabblagad avokado cashew pasta

Färdig att ätas på 15 minuter!

Vi har väl alla dagar då vi vill att maten ska vara klara samtidigt som vi börjar med den, eller hur? Jag vill inte att det ska påverka kvalitén eller smaken på maten och har aft svårt att hitta rätter som både är goda och smakrika, och går snabbt att göra. Den här pastan med avokado-cashewkräm är superenkel att göra och är klar på tiden det tar att koka pastan. Ja, det går så fort! Och gott är det också!

Avokadon gör pastan riktigt krämig och håller dig mätt länge. Som några av er säkert redan vet är jag ett stort fan av pasta, och ett större fan av mat som både är god och inte kräver timmar av förberedelser och tillagning. Mat som man kan laga när man kommer hem från jobbet och vill ha något snabbt och smidigt på en gång helt enkelt. Den här pastan är perfekt för såna dagar.

Snabblagad avokado cashew pasta

Några av avokadons hälsofördelar

Avokadon är full av vitaminer som vitamin C, vitamin B5, vitamin K, vitamin E och folsyra för att bara nämna några av dem. Avokadon har ca 7% fibrer vilket är bra för metabolismen och studier har även visat att avokadon kan hjälpa till att sänka kolesterolet. Avocado innehåller inte bara en hög halt av antioxidanter, den hjälper även kroppen att absorbera antioxidanter från annan föda. Avokados är helt enkelt fantastiska!

Innan jag började äta mer veganskt använde jag inte avokados till så mycket annat än att ha på mackan, till guacamole eller att äta bara som de är. Jag är så glad att jag har hittat så många nya sätt att använda denna fantastiska frukt!


Recept:

Ingredienser

400g av valfri pasta

2 mogna avokados
1,75 dl cashewnötter
2 vitlöksklyftor
30g fryst basilika
2,5 dl frusna ärtor
Körsbärstomater
Pinjenötter
Limejuice
Salt
Peppar

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt instruktionerna på paketet.
  2. Mixa cashewnötterna till en slät massa.
  3. Skala och pressa vitlöken.
  4. Dela avokadon, ta bort kärnan och skopa ur fruktköttet.
  5. Mixa avokado, vitlök, juicen från en halv lime och basilikan men cashewnötterna.
  6. Ånga eller förväll tomaterna och ärtorna.
  7. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna i ett par minuter eller tills de får en gyllenbrun färg.
  8. När pastan är klar, häll av och skölj med kallt vatten.
  9. Blanda i avokadokrämen i pastan.
  10. Servera i skålar och toppa med ärtor, tomat och pinjenötter.

Snabblagad avokado cashew pasta

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram

22   335
24   337
20   357
16   298
19   437

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!