Snickerskakor

Veganska snickerskakor

Snickerskakor

Sött, salt och alldeles underbart på samma gång, det är vad jag tänker om de här superenkla snickerskakorna.

Det här är ett recept som jag använt i över tio år och jag tycker fortfarande lika mycket om det som jag gjorde första gången jag provade det. Om du som jag är ett fan av kombinationen av jordnötssmör och choklad kommer du garanterat gilla de här. När jag får riktiga cravings efter just kombinationen choklad och jordnöt och inte har alla ingredienser hemma för att göra snickerskakor, eller helt enkelt inte har tid att baka (även om de bara tar max en halvtimme att göra) kan jag ta en bit choklad och doppa i jordnötssmör för att stilla suget ett tag. Dock så är det ju inte alls samma tillfredsställelse som att äta de här fantastiska snickerskakorna!

 

Veganska snickerskakor

Perfekt för både sötsuget och chokladcravings

Vem får inte chokladcravings till som tätt? För mig kan det komma när jag minst anar det och ofta när jag inte har någon möjlighet att ta mig till affären. Sådana dagar passar det alldeles utmärkt att göra de här superenkla godbitarna! Du blandar lätt ihop ingredienserna och smälter chokladen på en kvart, och efter det ska kakan bara stelna innan den är färdig att avnjutas.

Det största problemet med snickerskakor är att de tar slut alldeles för fort. Hemma tar en sats slut på en kväll utan några större problem, de är helt enkelt oemotståndliga!

 

Veganska snickerskakor

Recept

Ingredienser:

350 g jordnötssmör
1 dl socker
2 dl ljus sirap
1 liter cornflakes
1 dl cocos
300 g choklad
Havssalt

Gör så här:

  1. Smält chokladen över vattenbad*.
  2. Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull, koka upp och låt koka på låg värme i någon minut. Ta bort kastrullen från plattan.
  3. Krossa cornflakesen lätt. Blanda ner cornflakes och cocos i kastrullen.
  4. Klä en form, ca 20x30cm med bakplåtspapper och bred ut cornflakesblandningen.
  5. Häll över den smälta chokladed.
  6. Toppa med havssalt
  7. Låt kakan stelna i kylen och skär sedan bitar i önskad storlek.

*Koka upp vatten och ta bort kastrullen från spisen. Lägg en mindre gryta, skål eller bunke i kastrullen med vatten så att vattnet täcker botten av skålen och lite upp på kanterna. Lägg i chokladen och rör om med jämna mellanrum tills den är helt smält.

 


Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Veganska snickerskakor

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram

16   298
8   274
18   275
31   302
2   187

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!