Superenkel vegansk äppelpaj

Vegansk äppelpaj med kanel

Vegansk äppel- och kanelpaj

Jag fortsätter på temat äpple, kanel efter det senaste receptet på chiapudding med en fantastisk enkel och supergod äppelpaj. Den är så himla lätt att göra och tar bara 30 minuter, perfekt för alla er som inte riktigt känner att ni har tid att baka men ändå skulle vilja ha något. Den här äppelpajen innehåller i princip bara pajdeg och äpplen och den är så himla god!

Som många av er vet så gillar jag att använda säsongens råvaror och just nu är det minst sagt ett överflöd av äpplen häromkring. Ett perfekt tillfälle att gå ut och plocka lite äpplen i trädgården (eller hos grannen) och göra allt man kan komma på med äpplen i.

 

Vegansk äppelpaj med kanel

En perfekt höstdessert

Den här äppelpajen smakar verkligen precis så som jag vill att hösten ska smaka; äpple och kanel. Den passar lika bra som efterrätt och till fikat. Eller varför inte till kvällen om du är sugen på något sött? Jag äter den helst med antingen vaniljkräm eller vispad soyagrädde, men du jan så klart ha precis vad du vill till eller äta den precis som den är.

Om du vill ha mer tips på goda sötsaker så titta in på det här receptet på rödvinbärspaj och min raw kokos och kola-cheesecake! 

 

Vegansk äppelpaj med kanel


Recept

Ingredienser:

Till pajdegen:
150 g växtbaserat smör
5 dl vetemjöl
2 msk socker
1 tsk salt
6-8 msk växtbaserad mjölk (jag använde havremjölk)

Till fyllningen:
3-4 medelstora äpplen
1 dl strösocker
2-3 tsk kanel

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda mjöl, socker, salt och smör till en grynig massa i en bunke.
  3. Tillsätt mjölken och knåda till en deg.
  4. Kavla pajdegen och klä en pajform (spara lite deg om du vill dekorera pajen). Ställ pajformen i kylen medan du förbereder äpplena.
  5. Skölj och dela äpplena i mindre bitar (ta bort kärnhuset). Lägg i en bunke och häll i sockret och kanelen. Blanda så äppelbitarna är täckta av socker och kanel.
  6. Förgrädda pajdegen i ca 10 minuter.
  7. Häll äpplena och saften från äpplena i pajformen. Om du vil, dekorera pajen med pajdegen som är kvar.
  8. Grädda i 15 minuter eller tills pajdegen är gyllenbrun.
  9. Servera med vaniljsås eller vispad soyagrädde.

 


Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Vegansk äppelpaj med kanel

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram

22   335
24   337
20   357
16   298
19   437

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!