Vegansk gnocchi med pesto

Recept vegansk gnocchi

Gott, mättande och lättlagat

Gnocchi är en rätt som jag tycker att det äts alldeles för lite av i Sverige. Den är smidig, mättande och går att variera en hel del med olika såser och tillagningssätt.

I våras gjorde jag en resa till Italien där jag åt den godaste gnocchin jag någonsin ätit, någon vecka tidigare åt jag en pasta med den godaste peston jag någonsin ätit (helt klart en bra matvecka!). Självklart ville jag återskapa dessa och valde att dessutom äta dem tillsammans. De som känner mig vet nog att jag är ganska svag för pesto, jag kan ha det till i princip allt; istället för sås till pasta, på mina varma mackor, på pizzan och som fyllning i tortellinis för att nämna några.

Nu, någon månad senare, har jag äntligen gjort både en pesto och ett gäng gnocchi och jag är så nöjd med resultatet.

 

Recept vegansk gnocchi

Smidigt och gott med hemgjord gnocchi

Det händer väl alla titt som tätt att man får kokt potatis över från middagen? Brukar du slänga den? Gör inte det! Det är så smidigt att göra gnocchi av kokt potatis, särskilt bra är det om du har en fast potatis.

Att göra hemgjord gnocchi kan låta krångligt, men det är verkligen hur enkelt som helst! Det enda du behöver göra är att blanda ihop ingredienserna, forma bollar av degen och steka eller koka i ett par minuter. Och gud så gott det är! Jag tycker allra bäst om att steka gnocchin för att få en krispig yta till det mjuka inre.

 

Recept vegansk gnocchi

Recept

Ingredienser

1 kg potatis (gärna fast)
4 dl vetemjöl
1-1,5 dl potatismjöl
0,5 krm malen muskotnöt
salt

Gör så här:

  1. Koka potatisen tills den är mjuk.
  2. Låt potatisen svalna och pressa sedan i en potatispress.
  3. Blanda i vetemjöl, muskotnöt och salt och blanda till en jämn massa. Smaka av och tillsätt vid behov mer salt.
  4. Tillsätt 1 dl potatismjöl och knåda degen. Tillsätt sedan lite potatismjöl åt gången tills degen inte längre är klibbig.
  5. Dela degen i mindre bitar och rulla till en ca 2 cm tjock sträng.
  6. Dela i ca 3 cm långa bitar. Rulla över en gnocchibräda eller gaffel för att få det klassiska mönstret*.
  7. Lägg i kokande vatten och låt koka tills gnocchin flyter upp till ytan eller stek på medelhög värme tills gnocchin är gyllenbrun.
  8. Blanda med pesto** och toppa med krossade valnötter eller pinjenötter.

*Om gnocchibitarna fastnar i gaffeln eller gnocchibrädan, prova att smörja in gaffeln/brädan med lite olja.
** Receptet till peston jag använde hittar du här.

 


Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Recept vegansk gnocchi

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram

16   298
8   274
18   275
31   302
2   187

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!