Vegansk mac n’ cheese

Vegansk mac n' cheese butternut nyttig

Nyttig vegansk mac n’ cheese

Okej, det kan vara så att jag är lite sen med hela hysterin kring vegansk mac n’ cheese, men bättre sent än aldrig, eller hur!? Jag har sett folk göra det till höger och vänster och nu kände jag att det äntligen var dags för mig att prova. Jag kollade upp ett helt gäng olika recept på Youtube, Instagram, Pinterest och hos några av mina favoritbloggar och oj vad mycket helt olika recept det finns! Efter att ha läst recept som var allt annat än lika bestämde jag mig för att gå på magkänslan och prova mig fram, och vet ni vad? Resultatet blev inte dumt alls.

En bra sak med den här veganska mac n’ cheesen (förutom att den är vegansk så klart) är att den är så himla mycket nyttigare än den traditionella. Istället för att vräka i sig mängder av ost får man nu istället i sig butternutsquashens alla vitaminer och mineraler. Hur bra är inte det!?

Har du provat att göra vegansk mac n’ cheese? Om ja, vad har du använt för bas? Vad är ditt favoritrecept? Även om det här blev bra så kan jag så klart inte sluta där utan vill prova alla olika baser och olika typer av recept för att hitta den perfekta kombinationen.

 

Vegansk mac n' cheese butternut nyttig


Recept

Ingredienser:
400 g valfri pasta
en halv normalstor butternutsquash
2 medelstora potatisar
1 gullök
3 dl näringsjäst
1 tsk salt
1 tsk gurkmeja
0,5 tsk muskot
1 msk dijonsenap
4-6 dl gränsaksbuljong
100 ml havredryck (eller annan växtbaserad dryck)
ev. färsk basilika till topping

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt instruktionerna på paketet.
  2. Dela butternutsquashen på mitten. Skala och kärna ur ena halvan.
  3. Dela i mindre bitar så den blir färdigkokt lite snabbare.
  4. Skala och dela potatisen. Koka butternuten och potatisen tills de är genomkokta.
  5. Medan potatisen och buttternuten kokar, hacka löken och stek tills den är mjuk och gyllenbrun.
  6. Häll alla ingredienser utan havremjölken och grönsaksbuljongen i en matberedare och mixa tills du har en slät smet.
  7. Tillsätt all havremjölk och lite i taget av grönsaksbuljongen tills såsen har önskad konsistens.
  8. Smaka av och salta eventuellt mer.
  9. Häll över pastan, blanda och toppa med basilika.

 

Vegansk mac n' cheese butternut nyttig

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram

16   299
8   275
18   276
31   303
2   188

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!