Veganska chocolate chip cookies

Recept för chocolate chip cookies

De bästa chocolate chip kakorna

Jag älskar när chocolate chip cookies är så där knapriga på utsidan och mjuka, nästan lite kladdiga i mitten. De här kakorna är precis det. Förutom att de är supergoda är de även så himla lätta att göra!

Det här var första gången jag gjorde just såna här kakor och jag var lite orolig att de inte skulle bli bra, helt enkelt för att hårda kakor är det jag oftast misslyckas med. De brukar antingen rinna ut alldeles för mycket och bli en enda stor kaka eller så ser de helt perfekta ut men är alldeles för mjuka och smakar inte alls som jag ville. Men inte de här inte, de blev precis så som man vill ha dem på första försöket och jag kunde inte vara mer nöjd med dem!

 

Recept för chocolate chip cookies

Dubbelt upp med choklad

Så, låt oss prata om choklad. När jag har en dålig dag, när allt jag vill är att krypa ner under en filt i soffan och gömma mig från resten av världen (för lets face it, det händer oss alla), en av de få saker som får allt att kännas lite bättre är choklad. Den kan komma i många olika former, som kakor, ren choklad, en efterrätt eller en chokladsås, men det är alltid någon form av choklad.

Om du vill ha fler sötsaker med choklad så kolla in de här chokladmuffinsen, min veganska nutella eller min favorit; snickerskakor. De är alla så himla goda och perfekta för dagar då choklad är det enda som gör smaklökarna nöjda.

 

Recept för chocolate chip cookies

Recept för chocolate chip cookies


Recept

Ingredienser

110 g rumstempererat veganskt smör
100 g strösocker
100 g brunt socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 msk soyagrädde
100 g vegansk choklad + 20 g till topping

Gör så här:

  1. sätt ugnen på 175°C
  2. Smält 100 g av chokladen över vattenbad.
  3. Häll smör, vaniljsocker, strösocker och brunt socker och vispa med elvisp.
  4. Häll mjöl, bikarbonat, salt och kakao i en bunke och blanda.
  5. häll de torra ingredienserna i smörblandningen och blanda för hand tills du har en grynig massa.
  6. Tillsätt soyagrädden och blanda till en tjock deg.
  7. Tillsätt den smälta chokladen och blanda igen. Degen ska vara tjock men lätt att göra bollar av. Är den för torr kan du tillsätta lite mer soyagrädde, är den för kladdig kan du tillsätta mer mjöl.
  8. Rulla degen till 12 bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut bollarna så mycket som möjligt då de flyter ut en hel del.
  9. Grädda i 10 minuter. Det kan hända att kakorna ser fluffiga och inte alls färdiga ut, det gör inget, de kommer sjukna ner och stelna när du tar ut dem från ugnen.
  10. Pressa i små chokladbitar i kakorna innan de stelnat och låt kakorna svalna tills chokladen på toppen har stelnat helt.

 

Recept för chocolate chip cookies

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram

36   247
17   171
18   179
29   190
34   241

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!