Go Back
5 från 1 röst
Vegansk sallad med grönkål, jordgubbar, ärtor och tofu
Fräsch sommarsallad med grönkål och tofu
Prep Time
30 minuter
Total Time
30 minuter
 
En fantastisk sallad som passar lika bra att äta till lunch som att servera till grillkvällen eller middagen.
Kategori: Lunch, Sallad
Ursprung: veganskt
Servings: 2
Calories: 454 kcal
Ingredients
  • 200 g friterad tofu
  • 1 dl bulgur
  • 150 g grönkål
  • 150 g sockerärtor
  • 1 liter jordgubbar
Gör så här:
  1. Stek tofun i ett par minuter så den får en lätt yta.
  2. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
  3. Ta bort stjälken från grönkålen och dela bladen i mindre bitar.
  4. Täck grönkålen med kokhett vatten i ca 1 minut, skölj sedan av med kallt vatten.
  5. Skölj av sockerärtorna
  6. Snoppa och dela jordgubbarna i mindre bitar.
  7. Blanda allt i en skål och servera direkt.