Go Back
Veganska "fiskpinnar"
Prep Time
15 minuter
Tillagning
30 minuter
Total Time
45 minuter
 
Lättlagade, hemgjorda veganska fiskpinnar.
Kategori: Lunch, middag
Ursprung: veganskt
Servings: 4
Ingredients
Till fisken:
  • 3 dl mandeldryck
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl mannagryn
  • ca 1 msk citronjuice
  • 0,5 msk hackad dill
Till paneringen:
  • 2 dl ströbröd
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 tsk grillkrydda
  • ca 2 dl mandeldryck
Gör så här:
  1. Koka upp vatten, mandeldryck och salt.
  2. Tillsätt mannagryn, citron och hackad dill och låt puttra tills mannagrynen tjocknat. Det ska vara tjockare än en vanlig mannagrynsgröt.
  3. Klä en form, ca 20x30cm, med bakplåtspapper och häll i “fisk”smeten. Bred ut till ett jämnt lager i formen så det är ca 2 cm tjockt.
  4. Ställ in i kylen i minst 15 minuter tills smeten är fast.
  5. Ta ut formen ur kylen och skär smeten i så stora bitar du vill att fiskpinnarna ska vara.
  6. Blanda ströbröd, salt, grillkrydda och peppar på en tallrik och häll mandeldrycken i en djup tallrik.
  7. Vänd fiskpinnarna i paneringen.
  8. Doppa fiskpinnarna i mandelmjölken och vänd ytterligare en gång i paneringen.
  9. Låt fiskpinnarna stå i kylskåp i ca 15 minuter innan tillagning.
  10. Stek i smör på medelhög värme tills fiskpinnarna är gyllenbruna. Servera med till exempel kokt potatis och remouladsås.

Noteringar

Tips: Om du inte ska äta alla fiskpinnar på en gång, frys in dem innan du steker dem så kan du enkelt plocka fram och steka dem nästa gång du vill äta fiskpinnar. Om du fryser in dem i flera lager så ha gärna smörgåspapper eller liknande mellan lagerna så de inte fastnar i varandra.