0 från 0 röster
krämig vegansk pastasås alfredo med tomat och paprika
Krämig pastasås med tomat och paprika
Förberedelser
10 minuter
Tillagning
15 minuter
Total tid
25 minuter
 
En alfredoinspirerad pastasås med färska örter och grönsaker.
Kategori: middag
Ursprung: veganskt
Portioner: 4 potrioner
Kalorier: 367 kcal
Ingredienser
  • 4 portioner pasta gärna fettuccini eller tagliatelle
  • 50 g smör
  • 1,5 msk mjöl
  • 7,5 dl havregrädde
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 krm chilipulver
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar
  • 2 vitlökslkyftor
  • 1 paprika
  • 250 g körsbärstomater
  • 30-40 blad färsk basilika
Gör så här:
  1. Koka pastan enligt instruktionerna på paketet.

  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Tillsätt mjöl och låt skjuta i någon minut eller tills smöret är gyllenbrunt.

  4. Häll i havregrädden och koka upp.
  5. Tillsätt pressad vitlök, lökpulver, chilipulver, vitpeppar, salt och peppar. Låt skjuta tills såsen börjar tjockna.
  6. Dela tomaterna på mitten, tärna paprikan, hacka basilikan och pressa vitlöken. Tillsätt i såsen och låt skjuta i ca 5 minuter.
  7. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar.

  8. Servera direkt och toppa med lite färsk basilika.
Näringsinnehåll
Krämig pastasås med tomat och paprika
Storlek per portion
Kalorier 367 Kalorier från fett 261
% dagligt intag*
Fat 29g45%
Mättat fett 6g38%
Natrium 319mg14%
Kalium 515mg15%
Carbohydrates 26g9%
Fiber 1g4%
Socker 23g26%
Protein 3g6%
Vitamin A 1400IU28%
Vitamin C 10mg12%
Kalcium 35mg4%
Järn 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.