Go Back
Spagetti bolognese med tofu
Prep Time
10 minuter
Tillagning
20 minuter
Total Time
30 minuter
 
God och smakrik spagetti bolognese gjord på tofu och körsbärstomater.
Kategori: Lunch, middag
Ursprung: italienskt, veganskt
Servings: 2 portioner
Calories: 214 kcal
Ingredients
  • 1 gullök
  • 200 g tofu
  • 200 g körsbärstomater
  • 400 g krossade tomater jag använde en smaksatt med basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 finriven morot
  • 1/2 chili
  • 1 msk tomatpuré
  • salt och peppar
Gör så här:
  1. Krama ut vätskan ut tofun och smula den till en grynig massa. Stek i olja tills den har en gyllenbrun färg.
  2. Hacka lök och vitlök.
  3. Stek tillsammans med tofun tills löken har mjuknat.
  4. Tillsätt krossade tomater, morot, buljong, tomatpuré, chili och basilika och låt koka i ca 15 minuter.
  5. Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på paketet.
  6. Lägg i tomaterna och låt koka i ett par minuter till.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera med färsk basilika och toppa om du vill med bjäst eller vegansk riven ost.