Go Back
Snabbt, grovt vörtbröd
Prep Time
10 minuter
Tillagning
1 t
Total Time
1 t 10 minuter
 
Det här är ett saftigt, grovt vörtbröd som är klart på ett kick. Brödet ska inte jäsas vilket gör det väldigt smidigt att bara för den som inte har så mycket tid.
Kategori: Bröd, Frukost, Julmat
Ursprung: veganskt
Servings: 1 limpa
Calories: 3153 kcal
Ingredients
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 dl reducerad must (reducerad från ca 3 dl)
  • 1 dl russin (frivilligt)
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl lättöl
  • 2 dl mild yoghurt
  • 3/4 dl mörk sirap
  • 1/2 dl rårörda lingon
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i öl, yoghurt, sirap och lingon.
  3. Klicka ner den lösa degen i en smord avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter per bröd.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Håll lite koll så den inte blir bränd på toppen.
  5. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.