Go Back
Krämig pasta med vitvinsås och filébitar
Prep Time
10 minuter
Tillagning
20 minuter
Tid att marinera vegobitarna
1 t
Total Time
1 t 30 minuter
 
Det här är en helt ljuvlig pastasås med bitt vin och timjan. En riktig höjdare både till vardags och när du har besök.
Kategori: Lunch, middag
Ursprung: veganskt
Servings: 4 portioner
Calories: 559 kcal
Ingredients
  • 400 g valfri pasta
  • 150 g filébitar från hälsans kök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • ca 1/4 kruka timjan
  • 1/2 gullök
  • 1/2 röd paprika
  • 4 soltorkade tomater i olja
  • 1/2 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 35 g riven vegansk parmesan
  • salt
  • peppar
Gör så här:
  1. Dela filébitarna i mindre bitar, ca 1 cm breda.

  2. Hacka vitlök och timjan.
  3. Blanda filébitar, vitlök, timjan och tomatpuré i en bunke. Rör om så vegobitarna är täckta. Låt stå och marinera i ca 1 timme.

  4. Koka pastan enligt instruktioner på paketet.
  5. Dela paprikan och de soltorkade tomaterna i mindre bitar och hacka gullöken.
  6. Stek de marinerade filébitarna, lök, paprika och soltorkade tomater i en djup stekpanna eller gryta i ett par minuter. Häll i grädde, vitt vin och buljongtärningen. Salta och peppra. Låt sjuda i ca 10 minuter.

  7. Tillsätt parmesan och rör om.
  8. Servera direkt, toppa gärna med färsk timjan.