Go Back
Saftigt bananbröd (veganskt)
Prep Time
15 minuter
Tillagning
45 minuter
Total Time
1 t
 
När du har övermogna bananer hemma är det perfekt att använda dem till bakning. Det här veganska bananbrödet passar perfekt till både frukost och mellanmål och uppskattas av både stora och små.
Kategori: Bröd, Frukost
Ursprung: veganskt
Servings: 12 skivor
Calories: 3003 kcal
Ingredients
  • 300 g mosad banan (2-3 bananer, använd gärna övermogna bananer)
  • 75 g växtbaserat smör
  • 1 dl mandeldryck
  • 1,5 msk malda linfrön
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk sirap
  • 2 msk kokossocker
  • 1,5 dl havregryn
  • 4-5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • ev. nötter och/eller frön till topping
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mosa bananen.
  3. Smält smöret.
  4. Blanda den mosade bananen, smör, mandeldryck och linfrön i en bunke.
  5. Tillsätt resten av ingredienserna (börja med 4 dl mjöl) och blanda väl. Degen ska precis släppa från kanterna, så att den inte är klibbig. Tillsätt vid behov mer mjöl.
  6. Häll degen i en brödform, toppa eventuellt med nötter och/eller frön och grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter. Brödet ska vara hårt på ytan.

  7. Låt svalna i minst 30 minuter innan brödet serveras.