Go Back
3.72 från 7 röster
Veganska ägg vegetarisk vegan spenatsoppa veganägg
Veganska kokta ägg
Prep Time
10 minuter
Tillagning
20 minuter
Total Time
30 minuter
 
Saknar du som vegan kokta ägg? Då är det här receptet perfekt för dig!
Kategori: Tillbehör
Servings: 10 medelstora ägg
Ingredients
Till "äggvitan"
  • 1 dl extra fast kubad tofu
  • 3 dl vatten
  • 1,25 tsk agar agar
  • 0,5 tsk svart salt (kala namak)
  • 1,5 tsk näringsjäst (bjäst)
Till "äggulan"
  • 2 medelstora potatisar
  • 1 msk växtbaserat smör
  • 0,25 tsk svart salt (kala namak)
  • 0,25 tsk gurkmeja
  • 1,5 msk näringsjäst (bjäst)
Gör så här:
  1. Häll alla ingredienser till "äggvitan" i en mixer och mixa i ca 2 minuter tills allt är väl blandat och vätskan inte skär sig.

  2. Häll över i en gryta och koka upp.
  3. När vätskan har kokat upp, sila bort eventuella klumpar från tofun och häll i silikonformar.
  4. Ställ in i kylen i ca 20 minuter för att de ska stelna.
  5. Dela under tiden potatisen i mindre bitar och koka tills de är genomkokta. Mosa potatisen och blanda med resterande ingredienser till "äggulan". Mixa eventuellt om du vill få bort alla små klumpar.
  6. Använd ett kuljärn (även kallad melonsked) för att skopa ut vita där gulan ska vara.
  7. Fyll upp tomrummen med potatisblandningen.
  8. Voila! Nu har du dina alldeles egna hemgjorda veganska ägg.
Noteringar

Förvaras i kylskåp i upp till 1 vecka. Om de inte ska ätas samma eller nästkommande dag rekommenderar jag att förvara gula och vita separat för att gulan inte ska torka i kanterna.

 

Agar Agar finns att köpa HÄR.

Svart salt (Kala Namak) finns att köpa HÄR.