Go Back
5 från 4 röster
Indisk gryga röda linser kokosmjölk tomat vegansk vegan recept
Indisk linsgryta med röda linser och kokosmjölk
Prep Time
10 minuter
Tillagning
20 minuter
Total Time
30 minuter
 
En smakrik linsgryta som med fördel serveras med stekpannebröd och en klick naturell yoghurt.
Kategori: middag
Ursprung: veganskt
Servings: 6 portioner
Ingredients
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1.5-2 msk kanel
  • 1 msk spiskummin
  • 500 g krossade tomater tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 kub grönsaksbuljong
  • 3 dl röda linser
  • 1-4 dl vatten
  • salt
  • ev. 70 g babyspenat
Till servering:
  • Naturell yoghurt
  • Stekpannebröd (<--klicka för recept)
Gör så här:
  1. Hacka och fräs lök och vitlök tillsammans med kanel och spiskummin i en stor gryta.
  2. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, buljong och 1 dl vatten och koka upp.
  3. Häll i linser och låt sjuda under lock i ca 13 minuter eller tills linserna är färdiga. Rör om med jämna mellanrum för att undvika att linserna bränner fast eller blir en stor klump i botten av grytan. Tillsätt mer vatten om vätskan kokar bort för fort.
  4. Blanda eventuellt i babyspenat och låt stå ett par minuter.
  5. Servera med en klick naturell yoghurt och nygjort stekpannebröd.