Go Back
4 från 1 röst
Vegansk omelett tofu recept
Vegansk våromelett
Prep Time
10 minuter
Tillagning
10 minuter
Total Time
20 minuter
 
Lättlagad vegansk omelett med en bas av tofu.
Kategori: Lunch
Ursprung: veganskt
Servings: 2
Ingredients
Omelett
  • 400 g silkestofu
  • 400 g fast tofu
  • 0,75 dl sojagrädde
  • 1 tsk kala namak svart salt
  • 0,5 dl kikärtsmjöl
  • 1 purjolök
  • 4 msk hackad gräslök
  • 200 g plommontomater
  • örtsalt
  • peppar
Vitlökssås
  • 1 dl havrefraise
  • 2 msk havregrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • peppar
Gör så här:
Omelett
  1. Hacka purjolök och gräslök och skiva tomaterna.
  2. Mixa silkestofu, kikärtsmjöl, svart salt och sojagrädde.
  3. Mosa den hårda tofun med gaffel och vänd ned i blandningen.
  4. Tillsätt purjolök och gräslök.
  5. Smaka av med örtsalt och peppar.
  6. Häll hälften av smeten i en uppvärmd stekpanna med olja och lägg på tomatbitarna.
  7. Stek på medelvärme i 10-12 minuter.
  8. Vänd och stek i några minuter på andra sidan.
  9. Lägg upp på tallrik och toppa med färsk gräslök och vitlökssås.
Vitlökssås
  1. Pressa vitlöksklyftan i en skål och blanda med övriga ingredienser.

  2. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar.