Go Back
5 från 4 röster
Vegansk gräddglass vaniljglass recept
Vegansk gräddglass (vaniljglass)
Prep Time
10 minuter
Tillagning
10 minuter
Frystid
2 t
Total Time
20 minuter
 
Enkel vegansk, hemgjord vaniljglass. Superkrämig och himmelskt god.
Kategori: Efterrätt, Glass
Ursprung: veganskt
Servings: 4
Ingredients
  • 4 dl soyadryck
  • 3 msk majsstärkelse
  • 1,5 msk rapsolja
  • 2 krm vaniljpulver
  • 2,5 dl vispbar soyagrädde
  • 1,5 dl finkornigt socker
Gör så här:
  1. Häll soyadrycken i en gryta och sikta i majsstärkelsen. Rör om och koka upp.
  2. Låt sjuda tills soyadrycken får en tjockare konsistens.

  3. Ställ av grytan från plattan och låt svalna helt.
  4. Blanda i olja, vaniljpulver, grädde och socker och blanda väl.
  5. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker och vaniljpulver efter smak.
  6. Häll i glassmaskinen och låt glassmaskinen jobba tills den inte orkar röra runt i glassen. Om du inte har en glassmaskin, se instruktioner ovan.
  7. Häll över glassen i en annan behållare och ställ in i frysen tills den är helt fryst.
  8. Servera med strössel, sås eller eller ät den precis som den är! 

Noteringar

Tänk på att hemgjord glass ofta blir hårdare än köpt, så ta ut den en stund innan den ska serveras.