Go Back Email Link
+ servings
Vegansk pesto med cashewnötter basilika bjäst näringsjäst
Skriv ut receptet
No ratings yet

Vegansk pesto med cashewnötter

Enkel pesto som du gör på 5 minuter i matberedare.
Förberedelser5 minuter
Total tid5 minuter
Måltid: Sås, Tillbehör
Ursprung: veganskt
Portioner: 2 dl
Kalorier: 672kcal

Ingredienser

  • 40 g färsk basilika ca 2 krukor
  • 40 g pinjenötter
  • 1 dl cashewnötter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk näringsjäst
  • 0,5-1 dl olivolja beroende på hur tjock du vill ha den
  • salt

Gör så här:

  • Häll alla ingredienser utan oljan i en matberedare och mixa tills du har en lagom grynig massa.
  • Tillsätt lite olivolja i taget tills peston får önskad konsistens.
  • Smaka av med salt.

Nutrition

Kalorier: 672kcal | Carbohydrates: 23g | Protein: 17g | Fat: 61g | Mättat fett: 8g | Fleromättat fett: 13g | Enkelomättat fett: 34g | Natrium: 8mg | Kalium: 679mg | Fiber: 5g | Socker: 4g | Vitamin A: 1061IU | Vitamin C: 5mg | Kalcium: 65mg | Järn: 6mg