Go Back
Krämig pestopasta med ångkokta tomater
Prep Time
5 minuter
Tillagning
20 minuter
Total Time
25 minuter
 
Superenkel krämig pasta som passar utmärkt att göra med till exempel överbliven bechamel.
Kategori: middag
Ursprung: veganskt
Servings: 4
Ingredients
  • 2 dl havregrädde
  • 2 dl mandelmjölk eller annan växtbaserad dryck
  • 2 msk mjöl
  • 2 msk smör
  • 50 g smältbar vegansk ost
  • 1-2 dl pesto beroende på vad du använder för pesto
  • 150 g coctailtomater
  • 0,5 tsk salt
Gör så här:
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Riv osten och dela tomaterna på mitten.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och rör ner mjölet. Låt puttra i någon minut.
  4. Blanda i havregrädde, mandelmjölk, ost, pesto och salt och låt koka tills såsen tjocknat.
  5. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt.
  6. Ångkoka under tiden de delade tomaterna.
  7. Blanda såsen med pastan och tillsätt sedan de ångkokta tomaterna.
  8. Servera och toppa gärna med pinjenötter.