Go Back
Veganska stekta ägg
Prep Time
5 minuter
Tillagning
20 minuter
Total Time
25 minuter
 
Ett bra alternativ när du vill ha en macka med stekta “ägg” eller stekta “ägg” till frukosten.
Kategori: Frukost, Tillbehör
Ursprung: veganskt
Servings: 4 st
Ingredients
Vitan:
  • 0,5 dl kokosdryck
  • 0,5 dl rismjöl
  • 2 msk vatten
  • 2 stora nypor svart salt Kala Namak
  • Olja att steka i
Gulan:
  • 1 medelstor potatis
  • 2 msk smör
  • 1 krm svart salt Kala Namak
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk växtbaserad grädde
  • 1 tsk näringsjäst
Gör så här:
  1. Skala och dela potatisen i mindre bitar och koka tills den är genomkokt.
  2. Häll av och tillsätt resten av ingredienserna till gulan och mixa med stavmixer till en slät smet. Smaka av och tillsätt mer salt och gurkmeja efter smak. Om du vill ha gulan mer rinnig så tillsätt mer grädde.
  3. Blanda alla ingredienser till vitan i en skål (den ska vara ganska vattnig)
  4. Värm en nonstickpanna och häll i ca 1 msk olja. Häll i ca 2 msk av blandningen till vitan, försök hälla den så att den blir ganska tunn annars blir den lätt mer som en pannkaka och stek under ett lock i ca 30 sekunder. Häll sedan på en klick av gulan och stek under lock i ytterligare ca 30 sekunder. “Ägget” är klart när det börjat bli krispigt i kanterna.
  5. Använd en platt stekspade för att flytta “ägget” från pannan. Servera på en smörgås, som en del av en engelsk frukost eller ät precis som det är.