Go Back
Veganska bananmuffins med choklad
Prep Time
15 minuter
Tillagning
15 minuter
Total Time
30 minuter
 
Fluffiga, saftiga och alldeles lagom söta bananmuffins med choklad.
Kategori: Bakverk, Fika
Ursprung: veganskt
Servings: 12 st
Calories: 210 kcal
Ingredients
  • 2.75 dl mjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 tsk fiberhusk
  • 50 g smör
  • 1 dl soyadryck
  • 2 mogna bananer
  • 60 g choklad
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser förutom fiberhusken i en bunke.

  3. Hacka chokladen.
  4. Mosa bananen med gaffel i en skål.
  5. Värm vatten och fiberhusk i en gryta, när det börjar tjockna tillsätt smöret.
  6. När smöret är helt smält, låt sjuda någon minut under omrörning.
  7. Häll fiberhuskblandningen och soyadryck i bunken med de torra ingredienserna och vispa med elvisp tills allt är blandat. Häll i den mosade bananen och blanda.
  8. Tillsätt chokladen och rör om.
  9. Fördela smeten i 12 muffinsformar och grädda i ca 15-17 minuter (beroende på storlek)
  10. Ta ut och låt muffinsen eftergräddas tills de svalnat.