Go Back
Körsbärspaj
Prep Time
15 minuter
Tillagning
25 minuter
Total Time
40 minuter
 
God paj gjord på sommarens söta körsbär. Servera gärna med vaniljsås eller vaniljvisp.
Kategori: Bakverk, Efterrätt
Ursprung: veganskt
Servings: -47
Calories: 720 kcal
Ingredients
Pajdeg:
  • 100 g smör
  • 4,5 dl mjöl
  • 3 msk socker
  • 0,5 tsk salt
Fyllning:
  • 5 dl urkärnade körsbär
  • 0,5 dl socker
  • saften från en halv citron
  • 1 msk potatismjöl
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda ingredienserna till pajdegen tills du har en smidig deg. Den ska inte vara för torr, men inte heller kladdig.
  3. Kavla ut pajdegen (spara eventuellt en bit till dekoratiooch täck pajformen insida med deg.
  4. Förgrädda i 5-10 minuter.
  5. Kärna ur och dela köksbären i mindre bitar.
  6. Blanda med resten av ingredienserna till fyllningen.
  7. Smaka av och tillsätt vid behov mer socker.

  8. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet.
  9. Lägg på eventuell dekoration.
  10. Grädda mig i ugnen i ca 15 minuter eller tills pajskalet har fått en gyllenbrun färg.
  11. Servera med vaniljsås eller vaniljvisp.