Go Back
5 från 2 röster
Vegansk höstgryta med sojastrimlor
Prep Time
5 minuter
Tillagning
15 minuter
Total Time
20 minuter
 

Vegansk, smakrik höstgryta med sojastrimlor. Serveras med fördel med kokt potatis, smörstekta morötter och vinbärsgelé.

Kategori: middag
Ursprung: veganskt
Servings: 4
Calories: 430 kcal
Ingredients
  • 3 dl torkade sojastrimlor
  • 2 dl rödvin
  • 4,5 msk kinesisk soja
  • 4 dl växtbaserad grädde
  • 1 kub lantbuljong har du inte lantbuljong går det bra med grönsaksbuljong
  • 3 dl vatten
  • 20 st enbär
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 2 krm malen nejlika
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 1 msk mjöl till toppredning
  • 0,5-1 dl grädde till toppredning
Gör så här:
  1. Koka upp rödvin, soja, vatten, buljong och kryddor (enbär, lagerblad, kryddpeppar, nejlika och svartpeppar).

  2. Tillsätt sojabitarna och låt koka i 10 minuter. (På de flesta förpackningarna till torkade sojaprodukter står det att du ska blötlägga sojan innan tillagning, det ska du INTE göra här.)

  3. Tillsätt grädden och låt koka i ytterligare 5 minuter.

  4. Om du vill ha en lite tjockare sås, blanda grädde och mjöl och rör ner i såsen. Låt koka ett par minuter tills såsen har tjocknat.

  5. Servera med fördel med kokt potatis, smörstekta morötter och vinbärsgelé.