Go Back
Mjuk Saffranskaka (vegansk)
Prep Time
10 minuter
Tillagning
30 minuter
Total Time
40 minuter
 
En god, mjuk vegansk saffranskaka. Passar utmärkt att bjuda på till julfikat.
Kategori: Bakverk, Veganska bakverk
Ursprung: veganskt
Servings: 12
Calories: 2616.2 kcal
Ingredients
  • 50  g växtbaserat smör
  • 1 g saffran (2 paket à 1/2 g)
  • dl vetemjöl 240 g
  • 1 1/2  dl strösocker
  • tsk vaniljsocker
  • msk bakpulver
  • 2 1/2  dl soyadryck eller annan växtbaserad dryck
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj och bröa formen
  3. Smält smöret.
  4. Mortla saffranet med lite av sockret.
  5. Blanda det med mjöl, socker, vaniljsocker, saffran och bakpulver i en bunke.
  6. Tillsätt smör och soyadryck och blanda tills du har en jämn smet.
  7. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Testa med provsticka om kakan är klar.
Noteringar

Toppa gärna med floursocker och lingon.