Go Back
Ris a la Malta (vegansk)
Tillagning
10 minuter
Total Time
10 minuter
 

Den klassiska ris a la maltan är ett måste på många julbord. Det här är en variant på en vegansk ris a la Malta.

Kategori: Efterrätt, Julmat
Ursprung: veganskt
Servings: 4
Calories: 279 kcal
Ingredients
  • 2 dl risgrynsgröt
  • 1,5 dl vispad grädde
  • 0,25-0,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 apelsin
Gör så här:
  1. Filéa apelsinklyftorna och dela i minsta bitar. När du filéar apelsinen skalar eller skär bort även det tunna ”skalet” på klyftorna.
  2. Vispa grädden.
  3. Blanda alla ingredienserna, börja med 0,25 dl socker. Konsistensen kan variera beroende på hur fast din grädde är. Jag tycker bäst om att ha en ganska hårt vispad grädde, men det är en smaksak. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker och/eller grädde.
  4. Ställ gärna i kylen någon timme innan ris á la maltan serveras.