Go Back
4.93 från 13 röster
Bästa veganska kladdkakan
Bästa veganska kladdkakan
Prep Time
10 minuter
Tillagning
16 minuter
 
Det här är ett recept på en riktigt god vegansk kladdkaka. Den är fast i faknerna och precis så där kladdig som man vill att en kladdkaka ska vara i mitten.
Kategori: Bakverk, Veganska bakverk
Ursprung: veganskt
Servings: 8 bitar
Calories: 464 kcal
Ingredients
  • 3 dl socker
  • 1 dl kikärtsspad
  • 0,75 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 150 g smält växtbaserat smör
  • ev smör och ströbröd till formen
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Häll socker och kikärtspad i en bunke och blanda. Rör inte mer än nödvändigt, då kan kakan bli torr och tråkig.
  3. Tillsätt kakao, vetemjöl, vaniljsocker och salt och blanda lätt.
  4. Häll i det smälta smöret och blanda till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en springform eller en smörad och bröad pajform.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 16 minuter. Kakan ska vara fast i kanterna och lite vobblig i mitten.
  7. Ställ in i kylen tills kakan har stelnat.
  8. Servera gärna med vispad grädde och färska bär.

Recipe Video

Noteringar

OBS! Uppdaterat recept!