Go Back
Krämig hummus (fantastiskt recept!)
Prep Time
10 minuter
Tillagning
20 minuter
Total Time
30 minuter
 
Om du är ute efter en riktigt len och krämig hummus så har du hittat rätt! Det här receptet ger dig en len och fräsch hummus som passar utmärkt både som tillbehör till maten och att dippa i.
Kategori: Sås, Tillbehör
Ursprung: mellanöstern, veganskt
Servings: 3 dl
Ingredients
  • 1 burk kikärtor förkokta
  • 0,5 msk bakpulver
  • 1 citron juicen
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl tahini
  • 2-4 msk iskallt vatten
  • 1,5 msk spiskummin
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk olivolja
Gör så här:
  1. Häll av spadet och skölj kikärtorna (spara gärna spadet och använd som äggersättning vid bakning).
  2. Häll kikärtornai en kastrull och fyll på med vatten. Tillsätt bakpulvret och låt koka i ca 20 minuter. Kikärtorna ska se uppsvällda ut och börja tappa skalet.
  3. Under tiden, pressa citronen och häll citronjuice, salt och en pressad vitlöksklyfta i en mixer. mixa och låt stå i ca 10 minuter.
  4. Tillsätt tahini och det iskalla vattnet i mixern och mixa till en slät smet.
  5. När kikärtorna kokat klart, häll av och skölj med kallt vatten. Häll kikärtorna i mixern och tillsätt spiskummin, salt och olivolja. Mixa på hög hastighet i ett par minuter, tills hummusen är len och krämig. Smaka av och tillsätt mer salt och spiskummin efter smak.
  6. Häll upp i en skål, toppa med lite olivolja och persilja och servera direkt eller förvara i kylskåp tills den ska serveras.