Go Back
Saffransgryta med apelsin och zucchini
Prep Time
10 minuter
Tillagning
20 minuter
 
Jättegod gryta med afrikanska inslag. Passar lika bra med ris som att äta som det är med en bit bröd.
Servings: 4
Ingredients
  • 4 portioner ris
  • 2 st gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili
  • 1 st paprika
  • 1 st zucchini
  • 1 burk kikärtor ca 400g
  • 2 msk olivolja
  • 1 gram saffran
  • 2 tsk spiskummin
  • 1,5 tsk kanel
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 5 dl havregrädde
  • 1 tärninng grönsaksbuljong
  • 1 st apelsin
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
Gör så här:
  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och grovhacka lök och vitlök.
  3. Finhacka chilin.
  4. Tärna paprika och zucchini.
  5. Häll av kikärtorna.
  6. Värm upp olja i en gryta och fräs grönsaker, vitlök, lök, kikärtor, saffran, kanel och spiskummin i ca 5 min. Rör med jämna mellanrum.
  7. Tillsätt tomatpuré, vatten, havregrädde och buljong och låt puttra på låg värme i ca 5 min. Tillsätt apelsinzest och saft och smaka av med salt och peppar.
  8. Smaka av och servera med ris och en bit bröd.