Go Back
Saffransmuffins med vit chokladfrosting
Prep Time
10 minuter
Tillagning
15 minuter
Total Time
25 minuter
 
Juliga muffins med en söt, krämig frosting för en lyxigare känsla.
Kategori: Baking, Bakverk, Fika
Ursprung: Sverige
Ingredients
Saffransmuffins
  • 150 g växtbaserat margarin
  • 1 g malen saffran
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl havregrädde
  • 0,5 dl aquafaba kikärtsspad
Vit chokladfrosting
  • 100 g rumstempererat smör
  • 50 g vit choklad vegansk
  • 4 dl florsocker
  • 1 krm salt
Gör så här:
Saffransmuffins
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Häll i saffranen* och blanda tills saffranen är upplöst.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Tillsätt havregrädde, smör och aquafaba och blanda tills du har en slät smet.
  5. Fördela i muffinsformar och grädda i 15-18 minuter.
  6. Låt svalna och toppa med frosting.
Frosting
  1. smält chokladen över vattenbad

  2. Häll alla ingredienser i en bunke och vispa med elvisp tills allt är väl blandat**.
Noteringar

*Om du har hel saffran, mortla den med 1 msk socker innan du häller det i smöret.

**Om frostingen är för tjock, tillsätt ett par teskedar havredryck i taget tills den fått önskad konsistens.