Den bästa veganska carbonaran
Jag älskar utmaningar lika mycket som jag älskar en riktigt bra carbonara. självklart bestämde jag mig för att kombinera de två och göra en vegansk carbonara för några dagar sedan.
Som de flesta av er säkert vet är pasta det jag äter absolut mest av till vardags. Det är perfekt för mig eftersom pastarätter ofta är färdiglagade på under 30 minuter och dessutom går att variera i all oändlighet. Den här carbonaran är något rökig, krämig och pepprig, precis som jag vill att en carbonara ska vara.
En pastarätt för varje dag
Jag tror att jag på riktigt skulle kunna äta pasta dagligen så länge jag varierar såsen eller tillbehören lite utan att bli det minsta trött på det. Well, nu gör jag inte det, helt enkelt för att även en god pizza, potatis eller helt enkelt en fräsch sallad behövs för att göra pastan ännu bättre när jag väl äter det igen.
Om du vill ha fler goda recept på pasta kan jag varmt rekommendera den här krämiga svamppastan som jag gjorde förra veckan, pasta med cashew och tomatsås som är klar på 15 minuter eller den bästa veganska bolognesen jag någonsin ätit.
Om du har önskemål på andra veganska pastarätter, berätta gärna vilka recept du skulle vilja ha så ska jag se vad jag kan koka ihop.
Recept
Ingredienser
100g soltorkade tomater (de torra som inte ligger i olja)
3 dl soyagrädde
2 dl havremjölk (eller annan växtbaserad mjölk)
2 msk vetemjöl
0,5-1 tsk liquid smoke
1 gullök
2 vitlöksklyftor
2 dl riven vegansk parmesan (jag använde den här från VioLife)
peppar
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Dela de soltorkade tomaterna i mindre bitar.
- Blanda de soltorkade tomaterna och liquid smoke i en skål och låt dra under tiden du förbereder resten av maten.
- Riv parmesanen och hacka lök och vitlök.
- Stek löken och vitlöken i en gryta tills löken är gyllenbrun.
- Tillsätt mjölet och stek ytterligare någon minut.
- Häll i grädde, mjölk, peppar och parmesan och låt koka i ca 5 minuter tills såsen har önskad konsistens*. Smaka av och tillsätt eventuellt mer peppar.
- Blanda i de soltorkade tomaterna och låt koka i ytterligare en minut.
- Servera med pastan och toppa med färsk basilika och riven parmesan.
*Om såsen blir för tjock, tillsätt lite mer mjölk.
Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.
Om man är känslig kan man ta det lugnt med liquid smoke! 1 tsk var lite mycket här hemma ?
Författare
Tack för din input, ska lägga till det i receptet! 🙂 Hoppas ni tyckte om det i övrigt 🙂