fbpx
10   87
4   112
14   105
77   579
32   485
64   669
30   594
60   774
27   526
51   576

chiapudding med smak av äpple och kanel

Vegansk chiapudding med äpple och kanel

Chiapudding som frukost eller mellanmål

Chiapudding, en av många populära frukostar och mellanmål som jag varit har väldigt sen med att prova. Sådant som heter något med pudding har alltid varit ganska skrämmande för mig, jag ser något dallrigt, geléigt framför mig och det tilltalar mig inte alls. Men, som med mycket annat som jag tillslut smakat på så är det ju så klart inte alls som en sådan pudding som jag ser framför mig och jag fastnade helt och hållet även för chiapudding.

För mig passar en god chiapudding lika bra som frukost, mellanmål eller till och med som efterrätt, det enda som jag gör annorlunda om jag vill ha det som efterrätt är att jag gör den lite sötare.

 

Vegansk chiapudding med äpple och kanel

Ta vara på säsongens frukter

Äpplena börjar mogna och de svala höstkvällarna blir allt fler. Vad passar då bättre än en frukost eller ett mellanmål med smak av höstäpplen och kanel? För mig är det en oslagbar kombination, speciellt i lite kallare och mörkare tider. Jag valde att göra en lite sötare chiapudding med just de smakerna, enkelt, men en så himla bra kombination!


Recept

Ingredienser

4 tsk chiafrön
2 dl söt soyagrädde (jag använde alpros vispbara grädde)
2 dl havremjölk (annan växtbaserad mjölk går också bra)
3 stora äpplen
2 dl vatten
1/2 tsk kanel
1-2 msk agavesirap

Gör så här:

  1. Skala äpplena och dela dem i mindre bitar.
  2. Häll vatten, äpplen (spara en tredjedel för till topping), hälften av kanelen och agavesirap i en gryta och koka upp. Sänk värmen och låt puttra tills äpplena är mjuka och det mesta av vattnet har kokat bort. Smaka av och tillsätt mer kanel och agavesirap vid behov och ställ åt sidan för att svalna.
  3. Blanda chiafrön, soyagrädde, havremjölk och kanel i en skål eller bunke. Låt stå i ca 20-30 minuter för att tjockna. Rör om några gånger för att chiafröna inte ska samlas i botten.
  4. Blanda i 1/4 av äppelkrämen i chiapuddingen och häll resten av krämen i botten på två glas.
  5. Häll hälften av chiapuddingen i varje glas och toppa med äpplen och kanel.

 


Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Vegansk chiapudding med äpple och kanel

Följ:
Dela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram
10   87
4   112
14   105
77   579
32   485

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!