fbpx

Krämig pastasås med tomat och paprika

Kan innehålla annonslänkar

krämig vegansk pastasås alfredo med tomat och paprika

Alfredo med en twist

Jag har alltid varit svag för pasta, men det är så lätt att fastna i samma mönster och samma typ tre rätter som man lagar. För ett par dagar sedan gjorde vi en vegansk alfredo, men jag var så himla sugen på en pastasås med grönsaker så jag slängde i lite av vad som fanns hemma. Det blev så himla gott! Kanske till och med min nya favoritsås till pasta.

Ännu bättre kändes det då den påminde mig om en pastasås min moster brukade göra till mig som barn, det blev så himla nostalgiskt.

krämig vegansk pastasås alfredo med tomat och paprika

Fantastisk att värma

Förutom att den här pastasåsen är supergod så är den dessutom fantastisk att värma dagen efter. Smakerna hinner verkligen gotta in sig och till skillnad från många gräddiga pastasåser jag värmt så upplevde jag inte att pastan kändes så där överkokt och nästan grötig som den kan göra.

krämig vegansk pastasås alfredo med tomat och paprika
5 från 2 röster
krämig vegansk pastasås alfredo med tomat och paprika
Krämig pastasås med tomat och paprika
Prep Time
10 minuter
Tillagning
15 minuter
Total Time
25 minuter
 
En alfredoinspirerad pastasås med färska örter och grönsaker.
Kategori: middag
Ursprung: veganskt
Servings: 4 potrioner
Calories: 367 kcal
Ingredients
  • 4 portioner pasta gärna fettuccini eller tagliatelle
  • 50 g smör
  • 1,5 msk mjöl
  • 7,5 dl havregrädde
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 krm chilipulver
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar
  • 2 vitlökslkyftor
  • 1 paprika
  • 250 g körsbärstomater
  • 30-40 blad färsk basilika
Gör så här:
  1. Koka pastan enligt instruktionerna på paketet.

  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Tillsätt mjöl och låt skjuta i någon minut eller tills smöret är gyllenbrunt.

  4. Häll i havregrädden och koka upp.
  5. Tillsätt pressad vitlök, lökpulver, chilipulver, vitpeppar, salt och peppar. Låt skjuta tills såsen börjar tjockna.
  6. Dela tomaterna på mitten, tärna paprikan, hacka basilikan och pressa vitlöken. Tillsätt i såsen och låt skjuta i ca 5 minuter.
  7. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar.

  8. Servera direkt och toppa med lite färsk basilika.
krämig vegansk pastasås alfredo med tomat och paprika

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Följ:
Share:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram
Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!