fbpx

Saftiga veganska blåbärsmffins

Veganska blåbärsmuffins

En muffin för alla tillfällen

Oavsett om det vankas barnkalas, fredagsfika på jobbet eller om du bara vill ha något gott till fikat hemma är de här veganska blåbärsmuffinsen perfekta. De går snabbt att göra och är både saftiga och fluffiga. Vill du ha ett lite sötare resultat går det bra att toppa med glasyr.

Veganska blåbärsmuffins

En passion sedan barndomen

Att baka är något jag har älskat att göra sedan barnsben. Mitt allra första minne av att baka var när jag som barn bakade sockerkaka, och åh så glad jag var. Jag kommer ihåg glädjen jag kände av att hälla smeten i formen och ännu mer av att få smaka smeten. För hur skulle man veta om resultatet kommer att bli bra eller inte om man inte smakar på smeten? När jag blev äldre började jag experimentera mer med olika smaker, toppingar och fyllningar och att byta ut sockerkakan mot muffins kom naturligt eftersom det gav mig vad som kändes som en större chans att experimentera.

Att baka veganska muffins ger mig samma känsla som jag kände när jag bakade sockerkaka som barn. Det finns så mycket att utforska, så många olika recept och variationer som jag vill prova. De här veganska blåbär-banan muffinsen var de första veganska muffinsen jag någonsin bakade och de blev så bra! Jag älskar hur de är söta men inte för söta, fluffiga men absolut inte torra, klassiska men med en twist.

Veganska blåbärsmuffins


Ingredienser

3,5 dl vetemjöl
1,25 dl socker
0,5 dl farinsocker
0,5 tsk salt
2tsk bakpulver
0,75 dl vegetabilisk olja (gärna en smaklös)
1 stor mogen banan
1,25 dl havremjölk
2,5 dl blåbär (färska eller frusna)

Till glasyren:

2 dl florsocker
1 msk vatten
3 droppar citronsaft eller ättika

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C
  2. Smöra 12 muffinskoppar eller förbered med muffinsformar.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Mosa bananen.
  5. Tillsätt havremjölk, olja och den mosade bananen och vispa tills du får en fin smet.
  6. Vänd i blåbären.
  7. Fördela smeten i 12 formar, fyll formarna ca 3/4.
  8. Grädda mitt i ugnen i 17-20 minuter.
  9. Undertiden som muffinsen svalnar blanda ihop florsocker, vatten och citronsaft eller ättika till glasyren, vispa med elvisp i någon minut tills glasyren är trögflytande.
  10. Ringla över muffinsen när de har svalnat, glasyren stelnar helt efter ca 20 minuter.

 


Veganska blåbärsmuffins

 

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram

14   281
21   266
17   336
13   209
21   268

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!