fbpx
22   227
23   259
18   223
6   169
12   235
19   305
15   238
9   175
24   284
30   366

Mättande veganska bananpannkakor

Vegansk bananpannkaka

En god, mättande, vegansk frukost för hela familjen.

En av mina go-to rätter när jag vill ha en god och mättande frukost har alltid varit pannkakor. Sedan jag valde bort ägg från min kost har jag provat många olika recept på veganska pannkakor och jag måste säga att jag helt klart har hittat favoriten. En tjock bananpannkaka med en hint av kardemumma. Det här är ett superenkelt recept som man slänger ihop på under en kvart och ger dig mastiga, goda pannkakor på ett kick.

Recept vegansk bananpannkaka

Gör perfekt formade pannkakor

Receptet ger dig fantastiska veganska, mättande pannkakor för fyra personer. Om du vill ha dina pannkakor perfekt formade rekommenderar jag att använda silikoformar när du steker dem. Jag använder sådana som vanligtvis används för ägg och tycker att de fungerar jättebra. De finns i många olika former, jag brukar göra pannkakor formade som hjärtan till mitt hjärta, eller varför inte göra blommor eller en Musse Pigg till barnen?


INGREDIENSER:

4 mogna bananer
6 dl havregryn
1 msk kokosolja
3 tsk bakpulver
2,5 dl havremjölk
1 tsk kardemumma
o,5 tsk vaniljpulver
1 krm salt salt.

GÖR SÅ HÄR:

Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare. Lägg sedan ner resten av ingredienserna och mixa ihop till en smet. Låt stå i ca 10 min och stek sedan i kokosolja. Servera med fördel med färska bär, banan och ett veganskt alternativ till Nutella eller ät dem precis som de är.


Recept på vegansk bananpannkaka med en hint av kardemumma

Följ:
Share:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram
22   227
23   259
18   223
6   169
12   235

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!