fbpx
4   45
1   69
11   82
17   253
2   154
9   171
2   118
5   121
8   97
4   89

Vegansk ”köttgryta” med vitt vin och timjan

En smakrig och god vegansk köttgryta gjord på torkade sojabitar. Passar alldelels utmärkt både till vardags och när du vill bjuda gästerna på något riktigt gott.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vegansk köttgryta med grädde och timjan torkade sojabitar soja

Vegansk köttgryta – höstens favorit

Jag kan ha fått världens dille på veganska köttgrytor just nu. Sen jag köpte hem ett storpack med torkade sojabitar har jag experimenterat med massa olika smaker. Många av de grytor jag gjort har innehållit soja, så nu ville jag prova en ljusare gryta utan soja och den bled SÅ himla god! Jag har smaksatt den med bland annat timjan, champinjoner, paprika och vegansk köttbuljong. Ja, du läste rätt.

Här hottar dufler recept på veganska grytor.

Vegansk köttgryta med grädde och timjan torkade sojabitar soja

Vegansk köttbuljong

Jag har väntat så otroligt länge på att det ska komma veganska kött- och fiskbuljonger. Nu är de äntligen här!! Jag använder den här veganska köttbuljongen från Guimarana SÅ himla mycket. Jag tycker verkligen att den är helt fantastisk! Den smakar liksom kött, fast utan allt det jag inte gillade med kött. Perfekt att använda i grytor och såser.

Vegansk köttgryta med grädde och timjan torkade sojabitar soja

Vegansk ”köttgryta” med vitt vin och timjan

En smakrig och god gryta gjord på torkade sojabitar. Passar alldelels utmärkt både till vardags och när du vill bjuda gästerna på något riktigt gott.
No ratings yet
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 35 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 4
Kalorier 640 kcal

Ingredienser
  

Gör så här:
 

  • Skala och hacka lök och vitlök och dela champinjonerna. I en gryta, fräs tills löken mjuknat och svampen krympt.
  • Tillsätt timjan, vegansk köttbuljong och vin och låt puttra i ett par minuter.
  • Häll i vatten och sojabitar. Koka upp och låt koka under lock i 15 minuter.
  • Under tiden, dela paprikan i mindre bitar.
  • Tillsätt grädde och paprika i grytan och rör om. Koka upp och låt puttra i ytterkligare 15 minuter. Beroende på hur stora sojabitar du använder kan de behöva koka i några minuter till. Ta ut en stor bit och smaka, de ska inte vara hårda i mitten.

Nutrition

Kalorier: 640kcalCarbohydrates: 58gProtein: 62gFat: 15gMättat fett: 2gFleromättat fett: 0.2gEnkelomättat fett: 9gNatrium: 1381mgKalium: 548mgFiber: 22gSocker: 33gVitamin A: 970IUVitamin C: 41mgKalcium: 425mgJärn: 14mg
Har du provat det här receptet?Lämna en kommentar och berätta va du tyckte!

Har du provat det här receptet på vegansk köttgryta? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept! Om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Vegansk köttgryta med grädde och timjan torkade sojabitar soja
Följ:
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Instagram
4   45
1   69
11   82
17   253
2   154

Följ på Instagram

ETT RIKTIGT GOTT NYHETSBREV

Vill du få uppdateringar om nya recept och andra veganska tips ditekt i din inkorg?

Prenumerara på Wonder Vegans nyhetsbrev så löser jag resten!

Tack! Nu kan du se fram emot smarrig inspiration direkt i din inkorg!