fbpx
13   51
9   65
4   100
3   95
2   65
13   106
4   124
14   112
79   586
29   485

Vegansk tandkräm (TEST 2019)

Inlägget kan innehålla annonslänkar.

test av vegansk tandkräm

Tandtabletter, tandkräm och fast tandkräm

Detta är ett test som jag har tänkt att göra ganska länge, långt innan jag började göra tester här i bloggen. Jag har aldrig riktigt hittat en tandkräm som jag fastnat för så jag såg det här som ett utmärkt tillfälle att försöka hitta en vegansk tandkräm som jag känner mig nöjd med.

Jag personligen har valt att gå över till tandkrämer utan flour, men eftersom det är individuellt vad vi föredrar så har jag testat tandkrämer både med och utan flour.

Vid det här laget har ni kanske märkt att jag gärna provar annat än de traditionella varianterna, den här gången hr jag förutom vanliga tandkrämer i tub även provat tandtabletter från LUSH, en tandkräm i burk från Georganics och en fast tandkräm från Lamazuna.


Test vegansk tandkräm

Kingfisher, mint

Betyg stjärna

Pris: 59:-

Flour: NEJ

Omdöme: Kingfisher mint har en tydlig och fräsch smak av mint och känns som vilken annan tandkräm som helst. Det här är vad jag förväntar mig av en tandkräm och det är utan tvekan den tandkräm som är mest lik de tandkrämerna som de flesta av oss är vana vid.

Priset är något högre än på tandkrämerna som du hittar i livsmedelsbutiker, men för att få en vegansk och flourfri tandkräm tycker jag utan tvekan att det är värt det! Det är dessutom en ganska stor tub som räcker länge.


urtekram tandkräm test vegansk

Urtekram, mint

Betyg stjärna

Pris: 39:-

Flour: JA

Omdöme: Urtekrams tandkräm med mintsmak har en frisk smak och får munnen att kännas fräsch. Den har ett bra pris och är relativt lätt att få tag på, man kan bland annat hitta den i en del välsorterade livsmedelsbutiker.


vegansk tandkräm luch tandtabletter

LUSH Miles of Smiles tandtabletter

Betyg stjärna

Pris: 109:-

Flour: NEJ

Omdöme: Jag tycker att tanken med att ha tandtabletter istället för vanlig tandkräm är fantastisk, det kräver inte lika stora förpackningar, är lätt att ta med och smidigt att använda. De här tandtabletterna från LUSH har en smak av mint och ska ge munnen en fräsch känsla, jag tycker tyvärr att smaken av bikarbonat tar över alldeles för mycket vilket gör att min mun inte känns så fräsch som jag vill att den ska. Det kanske har att göra med att min morgonandedräkt inte är den bästa, om den var lite “mildare” skulle jag kanske känna annorlunda. Men med de förutsättningar som jag har så smakar de här tandtabletterna för lite mint och för mycket bikarbonat.


test av veganska tandkrämer georganics
test av veganska tandkrämer georganics
test av veganska tandkrämer georganics

Georganics, english peppermint

Betyg stjärna

Pris: 95:-

Flour: NEJ

Omdöme: Georganics tandkräm har en mild smak av mint och en underliggande ton av bikarbonat, något som jag förstått är ganska vanligt i veganska tandkrämer. Jag har lite svårt för smaken av bikarbonat, men i övrigt tycker jag om den här tandkrämen. Du får med en liten spatel som du använder för att ta upp en klick tandkräm ur förpackningen, den tvättar du av och använder igen. Tandkrämen skummar inte, men det känns ändå som att den sprids ut bra i munnen och gör vad den ska.

Förutom att förpackingen är helt plastfri har jag svårt för att se meningen med att inte ha tandkrämen i tub eller liknande där den inte utsätts för bakterier på samma sätt i en öppen förpackning. Men det är ett stort plus att förpackningen kan återvinnas (eller sparas för att använda till annat).


test av tandkräm fast tandkräm

Lamazuna, fast tandkräm

Betyg stjärna

Pris: 95:-

Flour: NEJ

Omdöme: Innan jag började leta efter ett gäng veganska tandkrämer att testa hade jag ingen aning om att det ens fanns fasta tandkrämer, men det är väl inte något som borde ha förvånat mig med tanke på att i princip allt finns i fast form numera. För att använda tandkrämen borstar man tandborsten mot tandkrämen, på med lite vatten och borsta tänderna som vanligt.

Den här tandkrämen ger inget som helst skum och jag tyckte att det var lite svårt att veta om man hade tillräckligt med tandkräm eller inte. Smaken är väldigt mild, och för mig som gärna har en ordentlig och frisk smak för att hålla dålig andedräkt borta lite längre var den lite väl smaklös. Ett plus för att den är smidig att ta med sig på resor och liknande där man vill minska mängden vätskor på flyg och sådant.

Efter borstning kändes tänderna ändå rena och fräscha. Det här är förmodligen inte en tandkräm som jag kommer köpa igen, men det var helt klart roligt att prova den!


apoteket tandkräm vegansk test

Apoteket tandkräm, whitening

Betyg stjärna

Pris: 25:-

Flour: JA

Omdöme: Om man är ute efter en vegansk tandkräm som inte är något annat än en helt vanlig tandkräm och dessutom håller ett lågt pris är den här från Apoteket en favorit. Tandkrämen innehåller flour och ska hålla tänderna vita, smaken är mintig och får munnen att kännas fräsch.


Sammanfattning:

Det har varit roligt att prova lite olika typer av tandkrämer med olika egenskaper, med för mig är ändå en “helt vanlig” tandkräm i tub det som känns bäst. Om man är på jakt efter en flourfri tandkräm rekommenderar jag Kingfisher mint, och använder man hellre en med flour är Apotekets tandkräm en favorit.

Jag måste dock ge ett stort plus till Georganics och Lamazuna som har helt plastfria förpackningar och till LUSH som endast använder återvunnet material till sina förpackningar.

test av vegansk tandkräm
Följ:
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!