fbpx
13   49
9   64
4   100
3   94
2   64
13   105
4   123
14   111
79   585
29   484

Vegansk munskölj utan flour (TEST 2019)

Kan innehålla annonslänkar.

test av vegansk munskölj utan flour

Vegansk munskölj, flytande och tabletter

Jag har dålig andedräkt. Så är det bara. Ingen luktar väl rosor i munnen efter en lång natts sömn, men alltså, jag vill inte känna mig själv andas. Så att hitta en munskölj som verkligen hjälper mot dålig andedräkt under dagen, och ännu hellre även gör den lite mildare på morgonen, är något som jag känner är väldigt viktigt för mig.

Jag har valt att bara ha med munskölj utan flour i det här testet, helt enkelt för att jag själv har valt att inte använda munvård med flour i. Jag lägger ingen som helst värdering i om andra använder flour eller inte, det är ju något som är ens eget val.

Jag har provat både flytande munskölj och munskölj i tablettform.


test av vegansk munskölj utan flour aloedent

AloeDent, Aloe Vera Mouthwash

Betyg stjärna

Pris: 69:- (250 ml)

Omdöme: AloeDent kan enligt förpackningen ha bakteriedödande egenskaper.

Min sambo som också har använt AloeDents munskölj totalt avskyr smaken. Jag däremot har inte alls lika mycket problem med smaken, även om det inte är den godaste munskölj jag provat.

Jag kände mig fräsch i munnen en liten stund men jag tycker inte att det gjorde någon större skillnad efter någon timme eller så.


test av vegansk munskölj utan flour lush

LUSH munsköljstabletter, Créme de Menthe

Betyg stjärna

Pris: 99:-

Omdöme: Det här är utan tvekan min favorit av de munsköljen jag har provat. Inte bra är den smidig att ta med sig överallt med sin minimala förpackning, den smakar dessutom fantastiskt och fick min mun att kännas fräsch i flera timmar. Det här är helt klart en munskölj som jag kommer köpa igen!


test av vegansk munskölj utan flour dr organics

Dr.organic, Tea Tree Mouthwash

Betyg stjärna

Pris: 99:- (500 ml)

Omdöme: Smaken av dr.organics Tea Tree påminner mig lite om en hostmedicin jag fick som barn och gör mig lätt illamående, MEN… Det är även en av de munsköljen som hjälpte mest mot dålig andedräkt. Efter att ha sköljt och gurglat första gången trodde jag att det här inte alls skulle vara en hit och jag ville knappt prova den igen, men under dagen kände jag inte alls av andedräkten så som jag annars gör.

I vanliga fall brukar jag börja oroa mig för att jag ska lukta illa i munnen efter ett par timmar och det gjorde jag även nu, men varje gång jag kände efter så var det faktiskt fräscht. Om det inte vore för smaken som jag knappt står ut med skulle den här få ett bättre betyg.


test av vegansk munskölj utan flour georganics

Georganics, munsköljtabletter spearmint

Betyg stjärna

Pris: 119:- (0,66.-/st)

Omdöme: När jag läser spearmint tänker jag att det ska ha en ganska mild och nästan lite söt smak av mint, och visst finns det en mild mintsmak där någonstans. Men jag känner också en stark smak av kanel (eller något som påminner mig om kanel eftersom kanel inte är en ingrediens här). Det kändes lite som att gurgla fireball utan alkoholen. Nu är det ju väldigt individuellt, men jag har några inte så trevliga minnen med fireball, så att gurgla något som smakar kanel går helt bort för mig.

Till skillnad från tabletterna från LUSH blir de här väldigt skummina och det känns som att det bara blir mer och mer i munnen, så det krävdes mycket mindre vatten än jag tog de första gångerna.

Stort plus för att görpackningen är i glas och smidigt kan återvinnas.


test av vegansk munskölj utan flour dessert essence

Desert Essence, Tea Tree oil, whitening mouthwash

Betyg stjärna

Pris: 109:- (473 ml)

Omdöme: Dessert Essence har en väldigt mild smak av mint och känns len i munnen. Den håller min mun relativt fräsch under dagen, men inte tillräckligt för att jag skulle köpa den igen.


Sammanfattning

Av de här munsköljen finns det egentligen bara en som jag kommer köpa igen och det är munsköljstabletterna från LUSH. De var helt enkelt bäst på alla plan.

Min familj har varit på besök ett par gånger sedan jag började testa munskölj så även de har testat några av dem, och alla har samma favorit; munsköljstabletterna från LUSH.

Följ:
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Instagram
13   49
9   64
4   100
3   94
2   64

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!