fbpx

Saftigt bananbröd (veganskt)

Okej, varför bakar jag inte bananbröd oftare än jag gör!? Jag har ett veganskt recept på bananbröd med blåbär i sedan tidigare, men inget lite mer neutralt, så det var verkligen dags att skapa ett sådant recept.

Kan innehålla annonslänkar

snabbt veganskt saftigt bananbröd

Godaste veganska bananbrödet

Det är riktigt längesen jag gjorde ett bananbröd, och nu var det verkligen dags!

Oftast när jag har övermogna bananer hemma bakar jag muffins på ren rutin, men den här gången var brödet slut hemma och jag hade hört någon prata om bananbröd bara någon dag tidigare så nu äntligen blev det av att baka ett veganskt bananbröd.

Jag brukar inte vara så glad i de lite sötare bröden, men det här är verkligen fantastiskt! Det är sött, men inte för sött liksom. Och det gick hem även hos Jacob. Han äter det med Nutella (ja, han är en sockergris) och jag med smör och veganost.

snabbt veganskt saftigt bananbröd

Perfekt med övermogna bananer

När du har ett par bananer hemma som börjar bli lite väl övermogna för att man ska vilja äta dom, passa då på att göra ett gott bananbröd! Eller kanske ett gäng bananmuffins?

Att använda banan i bakverk är helt fantastiskt om du gillar såna där riktigt saftiga bröd och kakor. Bananen gör att saftigheten håller i sig längre och att kakan inte blir torr lika fort som de annars kan bli.

snabbt veganskt saftigt bananbröd
Saftigt bananbröd (veganskt)
Prep Time
15 minuter
Tillagning
45 minuter
Total Time
1 t
 
När du har övermogna bananer hemma är det perfekt att använda dem till bakning. Det här veganska bananbrödet passar perfekt till både frukost och mellanmål och uppskattas av både stora och små.
Kategori: Bröd, Frukost
Ursprung: veganskt
Servings: 12 skivor
Calories: 3003 kcal
Ingredients
  • 300 g mosad banan (2-3 bananer, använd gärna övermogna bananer)
  • 75 g växtbaserat smör
  • 1 dl mandeldryck
  • 1,5 msk malda linfrön
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk sirap
  • 2 msk kokossocker
  • 1,5 dl havregryn
  • 4-5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • ev. nötter och/eller frön till topping
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mosa bananen.
  3. Smält smöret.
  4. Blanda den mosade bananen, smör, mandeldryck och linfrön i en bunke.
  5. Tillsätt resten av ingredienserna (börja med 4 dl mjöl) och blanda väl. Degen ska precis släppa från kanterna, så att den inte är klibbig. Tillsätt vid behov mer mjöl.
  6. Häll degen i en brödform, toppa eventuellt med nötter och/eller frön och grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter. Brödet ska vara hårt på ytan.

  7. Låt svalna i minst 30 minuter innan brödet serveras.

snabbt veganskt saftigt bananbröd

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Följ:
Dela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Instagram
Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!