fbpx

Krämig pasta med vitvinsås och filébitar

Det här är en av de godaste pastasåserna jag har ätit på länge. Den är krämig, smakrik och helt ljuvlig! En krämig pasta med vitvinsås och färska örter kan inte bli annat än en succé.

Kan innehålla annonslänkar

Vegansk pasta krämig vitvinsås

Pasta med vitvinsås

Jag är en pastamänniska. Så är det bara. Det är få saker i matväg som jag uppskattar så mycket som en riktigt bra pastasås, och den här är riktigt bra! Receptet är inspirerat av en pastasås som jag gjorde för många år sedan, innan jag gick över till en växtbaserad kost.

Det är längesedan jag använde vitt vin till matlagning, och gud så gott det är! Det är helt klart något jag borde göra oftare. Och nu när jag har en öppnad flaska är det ju bara att köra (vi dricker väldigt sällan alkohol här hemma, så öppnade flaskor brukar bara bli stående. Och det här är dessutom alkoholfritt).

En liten side note, jag var tvungen att visa leg när jag köpte det, fast att det var alkoholfritt, haha!

Vegansk pasta krämig vitvinsås

Veganska filébitar

Det finns ett helt gäng olika veganska filébitar, till det här receptet har jag använt vegobitar från Hälsans Kök. Om man ska jämföra dem med något ickeveganskt så är de ganska lika kyckling i konsistensen och passar utmärkt i såser och grytor. Tillsammans med färska örter och vitt vin blir bitarna helt fantastiska!

Vill du ha fler goda pastarecept? Kolla in mitt recept på en krämig pastasås med tomat och paprika!

Vegansk pasta krämig vitvinsås
5 från 1 röst
Vegansk pasta krämig vitvinsås
Krämig pasta med vitvinsås och filébitar
Prep Time
10 minuter
Tillagning
20 minuter
Tid att marinera vegobitarna
1 t
Total Time
1 t 30 minuter
 
Det här är en helt ljuvlig pastasås med bitt vin och timjan. En riktig höjdare både till vardags och när du har besök.
Kategori: Lunch, middag
Ursprung: veganskt
Servings: 4 portioner
Calories: 559 kcal
Ingredients
  • 400 g valfri pasta
  • 150 g filébitar från hälsans kök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • ca 1/4 kruka timjan
  • 1/2 gullök
  • 1/2 röd paprika
  • 4 soltorkade tomater i olja
  • 1/2 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 35 g riven vegansk parmesan
  • salt
  • peppar
Gör så här:
  1. Dela filébitarna i mindre bitar, ca 1 cm breda.

  2. Hacka vitlök och timjan.
  3. Blanda filébitar, vitlök, timjan och tomatpuré i en bunke. Rör om så vegobitarna är täckta. Låt stå och marinera i ca 1 timme.

  4. Koka pastan enligt instruktioner på paketet.
  5. Dela paprikan och de soltorkade tomaterna i mindre bitar och hacka gullöken.
  6. Stek de marinerade filébitarna, lök, paprika och soltorkade tomater i en djup stekpanna eller gryta i ett par minuter. Häll i grädde, vitt vin och buljongtärningen. Salta och peppra. Låt sjuda i ca 10 minuter.

  7. Tillsätt parmesan och rör om.
  8. Servera direkt, toppa gärna med färsk timjan.
Vegansk pasta krämig vitvinsås

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Följ:
Share:

2 Kommentarer

  1. Emilia
    24th juli 2020 / 15:37

    Fruktansvärt gott!!!

    • andreahansson
      Författare
      28th augusti 2020 / 12:46

      Men guuud så roligt! 😀 Det är verkligen ett av mina favoritrecept 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram
Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!