fbpx
8   167
24   247
5   150
352   286
18   184
16   291
21   267
33   252
23   298
8   249

Veganska bananmuffins med choklad

Kan innehålla annonslänkar

Veganska bananmuffins med choklad recept

Fluffiga, saftiga bananmuffins

Jag är svag för banan i bakverk och jag är svag för choklad (vem är inte det!?), vilket gör bananmuffins med choklad till det perfekta bakverket för mig. De här är självklart helt veganska, går snabbt att göra och ger ett fantastiskt resultat!

De här muffinsen är perfekta att bjuda på när släkten kommer på besök eller på födelsedagskalaset och ingen skulle kunna gissa att de är bakade utan ägg och dessutom är helt veganska! Förutom de flesta veganerna som förmodligen skulle känna av äggsmaken om de var bakade med ägg.

Om jag bara fick äta en enda muffin resten av mitt liv så skulle det vara den här!

Veganska bananmuffins med choklad recept

Fiberhusk istället för ägg

Oftast när jag bakar så använder jag kikärtsspad istället för ägg, men jag kände att det var dags för mig att utforska andra alternativ eftersom jag inte riktigt vet vad jag ska köra med alla kikärtor (jag är den enda här hemma som äter kikärtor).

Jag har läst en del om att man kan använda fiberhusk och jag har även provat det en gång eller två för några år sen men fastnade inte alls för det då. Idag gav jag det en ny chans och WOW! Resultatet blev så himla bra! De här muffinsen är superfluffiga och såå himla saftiga! Eller som Jacob sa ”det här är de mest perfekta muffinsen jag någonsin ätit!”.

Jag kommer helt klart fortsätta att experimentera med fiberhusk som äggersättning och förhoppningsvis lära mig allt jag behöver kunna för att använda det på bästa möjliga sätt.

Veganska bananmuffins med choklad recept
5 från 1 röst
Veganska bananmuffins med choklad recept
Veganska bananmuffins med choklad
Förberedelser
15 minuter
Tillagning
15 minuter
Total tid
30 minuter
 
Fluffiga, saftiga och alldeles lagom söta bananmuffins med choklad.
Kategori: Bakverk, Fika
Ursprung: veganskt
Portioner: 12 st
Kalorier: 210 kcal
Ingredienser
  • 2.75 dl mjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 tsk fiberhusk
  • 50 g smör
  • 1 dl soyadryck
  • 2 mogna bananer
  • 60 g choklad
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Hacka chokladen.
  4. Mosa bananen med gaffel i en skål.
  5. Värm vatten och fiberhusk i en gryta, när det börjar tjockna tillsätt smöret.
  6. När smöret är helt smält, låt sjuda någon minut under omrörning.
  7. Häll fiberhuskblandningen och soyadryck i bunken med de torra ingredienserna och vispa med elvisp tills allt är blandat. Häll i den mosade bananen och blanda.
  8. Tillsätt chokladen och rör om.
  9. Fördela smeten i 12 muffinsformar och grädda i ca 15-17 minuter (beroende på storlek)
  10. Ta ut och låt muffinsen eftergräddas tills de svalnat.

Näringsinnehåll
Veganska bananmuffins med choklad
Storlek per portion
Kalorier 210 Kalorier från fett 54
% dagligt intag*
Totalt fett 6g 9%
Mättat fett 2g 10%
Natrium 46mg 2%
Kalium 142mg 4%
Totalt Kolhydrater 38g 13%
Kostfiber 2g 8%
Socker 18g
Protein 3g 6%
Vitamin A 3.9%
Vitamin C 2.8%
Kalcium 2.8%
Järn 7.3%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Veganska bananmuffins med choklad recept
Följ:
Share:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram
8   167
24   247
5   150
352   286
18   184

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!