fbpx
14   130
13   167
34   342
30   331
8   184
24   263
5   157
352   292
19   191
16   301

Chocolate chip cookies

Vegansk chocolate chip cookie recept choklad kaka

Veganska chocolate chip cookies

Jag är en sucker för kakor och en av mina absolut favoriter just nu är chocolate chip cookies. I alla storlekar och smaker. Även om jag älskar att experimentera med nya smakkombinationer och recept är det här klassiska receptet på chocolate chip cookies något jag aldrig blir trött på. 

Just de här smakar helt fantastiskt. De har ett hårt skal och ett mjukt inre (dock inte så där segt som en del är). Ibland, när jag är sugen på något lite extra chokladigt gör jag dem dessutom chokladfyllda vilket jag gjorde med de flesta kakorna den här gången.

Vegansk chocolate chip cookie recept choklad kaka

Cookies och mjölk

Det tog mig ett bra tag att uppskatta hela den här mjölk och kakor grejen. Jag har aldrig riktigt tyckt om att att doppa varken sötsaker eller mat i vätskor överhuvudtaget så jag har inte ens tänkt tanken att doppa de här chocolate chips kakorna i mjölk (växtbaserad så klart). Det här var första gången jag provade och wow..! Det var SÅ mycket godare än jag ens hade kunnat hoppas på och jag kommer garanterat göra det igen! 

Jag längtar efter att få prova det med mina chocolate chip chocolate cookies, alltså såna här kakor fast med en chokladig deg. Jag kan bara tänka mig hur goda de kommer vara att doppa i mjölk när de är så där alldeles nybakade och fortfarande lite varma och chokladen i dem inte riktigt har stelnat än! 

Vegansk chocolate chip cookie recept choklad kaka

Recept

Ingredienser

Till kakorna:
140 g växtbaserat smör
1,5 dl farinsocker
1,5 dl strösocker
60 ml växtbaserad mjölk
ca 6 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
140 g hackad choklad eller chocolate chips

Till chokladfyllningen:
50 g choklad
25 g växtbaserat smör
2 msk växtbaserad grädde


2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
140 g hackad choklad eller chocolate chips

Till chokladfyllningen:
50 g choklad
25 g växtbaserat smör
2 msk växtbaserad grädde

Gör så här:

Om du vill ha chokladfyllda kakor:

  1. Smält 50 g choklad, 25 g smör och 2 tsk grädde i en kastrull, rör om tills det är väl blandat. 
  2. Häll chokladen i knäckformar eller små silikonformar och ställ i frysen medan du blandar kakdegen. 

Kakorna:

  1. sätt ugnen på 180°C (350°F)
  2. Blanda smör, farinsocker och strösocker i en bunke. 
  3. Blanda i mjölken. 
  4. Sikta i mjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda. 
  5. Häll i den hackade chokladen och blanda. 
  6. Rulla bollar av degen. Om du vill ha chokladfyllda kakor ta ut chokladen ur frysen och tryck i en bit i mitten av varje degboll, se till att den är helt täckt med deg. 
  7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till bollarna lite. 
  8. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter eller tills kakorna är gyllenbruna i kanterna. 
  9. Lägg kakorna på ett galler och låt svalna lite innan du äter dem. 
  10. Förvara i sluten burk för att undvika att de blir mjuka. 

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Vegansk chocolate chip cookie recept choklad kaka
Följ:
Share:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram
14   130
13   167
34   342
30   331
8   184

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!