fbpx
4   99
14   96
77   572
34   477
64   667
30   592
60   777
27   526
51   577
40   453

Vegansk hemgjord choklad smaksatt med kardemumma

Recept vegansk hemgjord choklad med smak av kardemumma och kanel

Hemgjord vegansk choklad

Många tror att det både är svårt och tar tid att göra egen vegansk choklad, men sanningen är att det är busenkelt och det smakar dessutom sååå mycket bättre än köpt choklad! Att göra chokladen själv innebär ju dessutom att du vet precis vad det är su stoppar i dig själv eller kanske dina barn, och det är ju fantastiskt.

Det här receptet fixar du på tio minuter plus tiden det tar för chokladen att stelna. Hur bra som helst, eller hur?

Recept vegansk hemgjord choklad med smak av kardemumma och kanel

Choklad + kardemumma

Basreceptet till de allra flesta chokladerna som jag gör innehåller bara tre ingredienser och är så himla enkelt att göra, om du vill smaksätta chokladen är även det väldigt smidigt med basreceptet. 

Ofta när jag använder kardemumma i recept kombinerar jag det med lite kanel, helt enkelt för att smakerna kompletterar varandra så otroligt bra. I det här receptet på choklad med smak av kardemumma har jag lagt till bland annat lite kanel av just den anledningen.

Recept vegansk hemgjord choklad med smak av kardemumma och kanel
Vegansk choklad smaksatt med kardemumma
Prep Time
5 minuter
Tillagning
10 minuter
Total Time
15 minuter
 
En smakrik vegansk choklad som får smaklökarna att jubla!
Kategori: Godis
Ursprung: veganskt
Servings: 1 chokladkaka
Calories: 822 kcal
Ingredients
  • 1 dl kakao
  • 1 dl kakaosmör
  • 2-3 msk agavesirap
  • 1,5 tsk kardemumma
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 krm salt
Gör så här:
  1. Smält kakaosmöret över vattenbad.
  2. Blanda i resten av ingredienserna och rör tills allt är väl blandat.
  3. Häll i chokladform eller på bakplåtspapper.
  4. Låt stelna i kylen.
  5. Ät direkt eller förvara svalt.

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Recept vegansk hemgjord choklad med smak av kardemumma och kanel
Följ:
Dela

2 Kommentarer

  1. Anna Herdenborg
    3rd juni 2020 / 18:17

    Hej !
    Blev sugen på att prova ditt recept när jag läste vilka ingredienser man skulle använda sig av.
    En liten fråga bara; Vad är agavesirap för något (för en som aldrig annars brukar ha det hemma) ?
    Går det möjligtvis med vanlig sirap, eller måste det vara agavesirap ?
    Undrar också om det går att använda kokos-olja (Kung Markatta), den fasta vita konsistensen ?

    • andreahansson
      Författare
      28th augusti 2020 / 13:01

      Hej och ursäkta för det väldigt sena svaret! Jag vet inte riktigt vad det är du skulle byta ut mot kokosolja, men om det är kakaosmöret du tänker på så fungerar det inte att byta. Vad gäller agavesirapen så är den mest föra att tillföra sötma, den är ganska mild i smaken. Jag har inte provat att använda vanlig sirap, med det går ju absolut att prova 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Instagram
4   99
14   96
77   572
34   477
64   667

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!