
Hemgjord vegansk choklad
Många tror att det både är svårt och tar tid att göra egen vegansk choklad, men sanningen är att det är busenkelt och det smakar dessutom sååå mycket bättre än köpt choklad! Att göra chokladen själv innebär ju dessutom att du vet precis vad det är su stoppar i dig själv eller kanske dina barn, och det är ju fantastiskt.
Det här receptet fixar du på tio minuter plus tiden det tar för chokladen att stelna. Hur bra som helst, eller hur?

Choklad + kardemumma
Basreceptet till de allra flesta chokladerna som jag gör innehåller bara tre ingredienser och är så himla enkelt att göra, om du vill smaksätta chokladen är även det väldigt smidigt med basreceptet.
Ofta när jag använder kardemumma i recept kombinerar jag det med lite kanel, helt enkelt för att smakerna kompletterar varandra så otroligt bra. I det här receptet på choklad med smak av kardemumma har jag lagt till bland annat lite kanel av just den anledningen.


- 1 dl kakao
- 1 dl kakaosmör
- 2-3 msk agavesirap
- 1,5 tsk kardemumma
- 0,5 tsk kanel
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 krm salt
- Smält kakaosmöret över vattenbad.
- Blanda i resten av ingredienserna och rör tills allt är väl blandat.
- Häll i chokladform eller på bakplåtspapper.
- Låt stelna i kylen.
- Ät direkt eller förvara svalt.
Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.
