fbpx
4   99
14   96
77   572
34   477
64   667
30   592
60   777
27   526
51   577
40   453

Chokladglass på tofu (vegansk)

Kan innehålla annonslänkar

Vegansk chokladglass på tofu recept

Vegansk chokladglass

Att ta fram ett riktigt bra veganskt recept på glass har varit svårare än jag trott. Jag har experimenterat med olika baser, ingredienser, smaker och metoder för att få fram ett fluffig, smakrik glass. Ett av resultaten blev den här chokladglassen som har en bas av silkestofu och sojagrädde.

Att göra vegansk glass borde inte vara så svårt, men att hitta bra recept på veganska glassar är som att leta efter en nål i en höstack.

Mitt mål är att ta fram ett gäng glassrecept på olika baser för att ni ska kunna välja den basen som passar just er bäst.

Vegansk chokladglass på tofu recept

Lyxig känsla med bitar av choklad

För att ge glassen en lite extra lyxig känsla har jag blandat i hackad choklad i glassmeten. Det ger glassen lite mer struktur och jag tycker att det är lite roligare att äta glass med något mer än bara glass. Några av mina favoriter att blanda i glass är hackad choklad, färska bär eller en passande sås.

Behöver man en glassmaskin?

Nej, det går absolut att göra hemgjord glass utan glassmaskin, men det är lite mer meckigt och kräver en hel del tid från dig. Du behöver röra om i glassen regelbundet, gärna minst var 10e minut under hela tiden som glassen är i frysen vilket kan vara ett par timmar. Så jag rekommenderar att investera i en glassmaskin om du planerar att göra egen glass.

Glassmaskiner kan du få tag på från ett par hundralappar till flera tusen. De billigare modellerna har ofta en vätskefylld bunke som du fryser i förväg, när du sedan har gjort glassmeten tar du ut den från frysen, sätter i din glassmaskin och häller i smeten. De dyrare modellerna har ofta en kompressor som kyler ner glassen direkt i maskinen utan att behöva frysa något först. Om du inte vet om du kommer fortsätta att göra glass hemma så börja med en av de billigare varianterna, men ska du göra mycket glass är det absolut värt att investera i en ordentlig glassmaskin.

Här hittar du glassmaskinen som jag använder.

Vegansk chokladglass på tofu recept
Chokladglass på tofu
Prep Time
15 minuter
Frystid
1 t
Total Time
1 t 15 minuter
 
En vegansk chokladglass med lyxig känsla gjord på tofu och sojagrädde.
Kategori: Efterrätt, Glass
Ursprung: veganskt
Servings: 4
Calories: 268 kcal
Ingredients
 • 200 g silkestofu
 • 0,75 dl kakao
 • 4 tsk agavesirap kan ersättas med 6 tsk socker
 • 1 krm salt
 • 2 dl vispbar sötad sojagrädde
 • 100 g choklad ljus eller mörk beroende på vad du föredrar
Gör så här:
 1. Mixa silkestofu, kakao, agavesirap och salt till en slät smet.
 2. Vispa grädden hårt.
 3. Vänd ner chokladsmeten i grädden tills det är helt blandat.
 4. Hacka choklad och blanda ner i glassmeten.
 5. Ställ glassmeten i frysen, rör om med jämna mellanrum (gärna var 10e minut tills glassen fått önskad hårdhet. Om du har glassmaskin kan du med fördel köra smeten i maskinen först men det är inget måste.)

 6. Servera glassen direkt eller spara till ett senare tillfälle*.
Noteringar

*Tänk på att hemgjord glass blir mycket hårdare än köpt när den är helt fryst, så om du inte ska äta glassen på en gång behöver du ta ut den en stund innan den ska ätas.

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Vegansk chokladglass på tofu recept
Följ:
Dela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating
Instagram
4   99
14   96
77   572
34   477
64   667

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!