fbpx
13   49
9   64
4   100
3   94
2   64
13   105
4   123
14   111
79   585
29   484

Vaganskt schampo & balsam (TEST 2019)

Inlägget innehåller annonslänkar.

veganskt schampo vegan balsam test

Låt oss prata om vegansk hårvård.

Är jag den enda som har haft väldigt svårt för att hitta veganska schampon och balsam i vanliga butiker? Typ Ica, Coop, Hemköp och så? Om jag har tur lyckas jag hitta något från Urtekram, har jag ännu mer tur finns det både balsam och schampo. Dock så verkar det vara långt ifrån standard att ta in veganska hårvårdsprodukter. Ska vi inte gå ihop och fråga efter det i butikerna vi handlar i så de kanske kan börja ta in lite mer veganskt?

Jag brukar försöka fokusera på produkter som alla kan få tag på smidigt, jag tycker inte att man ska behöva åka in till en större stad för att köpa något så basalt som ett schampo om man bor i ett mindre samhälle, men den här gången var det inte så lätt som jag hade hoppats. Alla produkter finns hur som helst att köpa online.

Jag har provat schampon och balsam från 6 olika märken, både hårda och flytande, med och utan doft.

Har du några veganska schampon och balsam att tipsa om? Lämna gärna en kommentar så ska jag försöka ha med dem nästa gång jag testar schampon och balsam!


Urtekram schampo veganskt test
Betyg stjärna

Urtekram No Perfume

Pris: ca 70:-

Omdöme: Urtekram No Perfume är ett doftfritt schampo som gör vad man förväntar sig. Det känns som vilket annat schampo som helst, det gör håret rent. Jag tycker att priset är lite väl högt för ett schampo som inte vårdar eller tillför något annat till håret, men för dig som är på jakt efter ett doftfritt schampo är det här toppen.


Maria Nila Heal Schampo & Balsam

Betyg stjärna

Pris: ca 280:-/st

Omdöme: Maria Nilas schampo och balsam i serien Heal har en fräsch, söt doft. Serien ger fukt åt torrt hår och är lite extra snäll mot min känsliga hårbotten. Efter att ha använt detta schampo och balsam kändes mitt hår återfuktat, mjukt och inte riktigt lika frissigt som det brukar. Både schampo och balsam känns drygt och räcker länge. Toppenprodukter båda två!

Serien Heal behandlar och förebygger dessutom mjäll och andra hårbottenproblem, motverkar håravfall och stimulerar hårtillväxten. 


grön lycka schampo vegan

Grön Lycka Sunlit Shimmer Lerschampo

Betyg stjärna

Pris: från 59:-

Omdöme: Schampot Sunlit Shimmer är ett hårt schampo som har en doft av pepparmynta och rosmarin. Vid min första användning kände jag att jag behövde jobba en hel del för att sprida ut schampot i hela håret, men efter ett par gånger hade jag fått in tekniken och det hela gick betydligt snabbare. Hela håret kändes otroligt rent och fräscht efter användning. Jag upplevde att mitt hår kändes smutsigt något fortare än vad det gör med ett vanligt schampo, men det kan mycket väl bero på att mitt hår är van vid schampon med en hel hög av onödiga tillsatser och bara behöver vänja sig vid detta naturliga schampo.

grön lycka balsam vegan

Grön Lycka Dream Hair hårbalm och inpackning

Betyg stjärna

Pris: Från 59:-

Omdöme: Balsamet Dream Hair är även det en balsamtvål med en fräsch doft. Dream Hair är extra bra för torrt och känsligt hår. När jag först applicerade det kändes håret ganska oljigt och jag var rädd för att det skulle kännas oljigt även efter att jag sköljt och torkat håret men det gjorde det absolut inte. Efter användning var håret lätt att borsta, och kändes friskt utan att bli alldeles för “lätt” som mitt hår kan bli av en del balsam.


Maria åkerberg schampo balsam vegan

Maria Åkerberg

Betyg stjärna

Pris: ca 200:-/st

Omdöme: Både schampo och balsam har en frisk doft av rosmarin, lavendel, citrongräs och enbär och schampot löddrar precis så mycket som jag förväntar mig att det ska göra. Med schampot håller sig mitt hår rent i flera dagar och balsamet gör det lent och håller tovorna borta.

Mitt hår som vanligtvis känns ganska torrt och livlöst (efter några blekningar på mitt renad slitna hår) kändes mer livligt och friskt efter bara någon vecka med dessa produkter.


Klockargårdens Vegan Hair & Body Soap

Betyg stjärna

Pris: från ca 80:-

Klockargårdens norberg butik
Finns även att köpa i Klockargårdens fysiska butik i Norberg.

Omdöme: Klockargårdens Hair & Body Soap har en frisk doft av citrus och är till skillnad från många andra hårda schampon jag provat otroligt smidig att använda. Schampot är lätt att få in i håret, löddrar sig alldeles lagom mycket och får håret att kännas superrent! Jag provade att använda detta utan balsam eftersom jag inte vill blanda olika märken när jag provar produkter, och det kan jag dessvärre inte rekommendera. Håret blev som sagt väldigt rent och fräscht, men jag upplevde att det blev ganska strävt och lätt tovade sig.

Sista gången använde jag schampot tillsammans med ett balsam, och tillsammans med ett balsam kan jag inte annat än att rekommendera det här schampot.


LUSH vegan balsam schampo test

LUSH Godiva schampokaka

Betyg stjärna

Pris: 129:-/55g

Omdöme: LUSH Godiva schampokaka både rengör och återfuktar håret med oljor från nötter och sheasmör. Mitt första intryck av schampot var den starka doften av jasmin som fyllde badrummet, på ett bra sätt alltså. Det var relativt lätt att arbeta in schampot i håret och håret kändes mjukt och lent på en gång. Jag var lite rädd att det oljiga skulle göra att håret inte kändes lika rent när det torkat, men det var inga problem alls.

Jag har bara positivt att säga om det här schampot och det är helt klart något jag kommer fortsätta att använda.

LUSH vegan balsam schampo test

LUSH Big balsamkaka

Betyg stjärna

Pris: 119:-/50g

Omdöme: Denna balsamkaka har en fantastiskt söt och mjuk doft, dock så hade jag ganska svårt för att arbeta in det i håret och det kändes som att det mest la sig som en yta på händerna. När jag använde balsamet direkt i håret kändes det ganska strävt och som att jag skadade håret. Trots att det var så svårt att arbeta in det var håret lent och lättborstat.

LUCH Avocado co-wash balsamtvätt

Betyg stjärna

Pris: 239:-/120g

Omdöme: Avocado co-wash har en helt fantastisk doft som påminner om glassen Twister och används som namnet antyder alltså som både schampo och balsam. Jag hade ganska höga förväntningar på den här då jag hört mycket bra om den, men tyvärr så levde den inte riktigt upp till mina förväntningar. Jag hade svårt att fördela balsamtvätten i håret, fick den inte alls att löddra som det står på hemsidan att den ska och efter de första tvättarna upplevde jag att håret kändes ganska oljigt när det torkat. Tredje tvätten däremot lyckades jag använda det utan att håret kändes oljigt, det kändes den gången helt fantastiskt.

Plus för att håret var lättborstat och för den fantastiska doften, men för det här priset förväntade jag mig ett mer jämnt resultat efter tvätten.


Sammanfattning

Produkterna jag har testat har hållit en otroligt hög standard och det var svårt att hålla stjärnorna borta. Ibland hoppas jag nästan att någon av produkterna jag testar inte riktigt ska hålla måttet så man kanske kan göra valet lite lättare för er, men här har det verkligen varit bra produkter.

Det har varit otroligt jämnt i toppen, men jag måste ändå säga att mina favoriter är Maria Åkerbergs schampo och balsam om man vill ha flytande produkter, balsamet från Grön Lycka och schampot från LUSH om man föredrar ett hårt schampo och balsam.

Följ:
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Instagram
13   49
9   64
4   100
3   94
2   64

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!