fbpx
4   45
1   69
11   82
17   253
2   154
9   171
2   118
5   121
8   97
4   89

Grönsakswok med tofu

En god och lättlagad grönsakswok med tofu toppad med en söt sojasås.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Grönsakswok med tofu

En lättlagad grönsakswok med tofu

Ibland vill man bara slänga ihop något snabbt och gott till middag, och då passar det här perfekt.

I den här woken har jag använt broccoli, zucchini och champinjoner, men du kan så klart använda andra grönsaker. Jag brukar helt enkelt ta vad jag har hemma. Ibland slänger jag i ett par skivade morötter, ibland en paprika och ibland lite lök. Ta vad du har och tycker om helt enkelt.

Grönsakswok med tofu

Tofupress, min räddare!

Jag har under många år använt tallrikar och böcker för att pressa ut vätskan ut tofun, men har äntligen fått hem en tofupress till köket. Och jag säger bara wow vilken skillnad det är! Tofun pressas jämnt, det är lätt att hälla av vätskan och jag behöver inte hämta en hög med kokböcker varje gång jag ska pressa tofu.

Här kan du köpa en toppenbra tofupress.

För att ge lite extra smak till tofun har jag använt en vegansk kycklingbuljong.

Här hittar du fler recept med tofu.

Grönsakswok med tofu

Wok med tofu och broccoli

En god och enkel wok med tofu och broccoli, toppad med en söt sojasås.
No ratings yet
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 2
Kalorier 636 kcal

Equipment

Ingredienser
  

  • 2 dl ris

Wok

Såsen

  • 1 dl varmt vatten
  • 0,25 kub grönsaksbuljong
  • 0,75 dl japansk soja
  • 2 msk ljus sirap
  • chiliflakes
  • salt

Gör så här:
 

  • Koka 2 dl ris enligt instruktioner på paketet.
  • Pressa ur vätskan i tofun, använd gärna en tofupress.
  • Dela 200 g fast naturell tofu i kuber, lägg i en wokpanna, strö över 1 msk vegansk kycklingbuljong och stek i olja tills tofun förjar få färg. Lägg i en skål.
  • Lägg ingredienserna till såsen i en skål och blanda tills buljongen lösts upp.
  • Dela 250 g broccoli, 8 champinjoner och 10 cm zucchini i mindre bitar och stek i några minuter. Blanda ner tofun och häll över såsen. Blanda och stek i ytterligare ett par minuter.
  • Servera med nykokt ris och toppa med sesamfrön.

Nutrition

Kalorier: 636kcalCarbohydrates: 109gProtein: 32gFat: 9gMättat fett: 1gFleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 1gNatrium: 3449mgKalium: 965mgFiber: 9gSocker: 26gVitamin A: 789IUVitamin C: 114mgKalcium: 217mgJärn: 5mg
Har du provat det här receptet?Lämna en kommentar och berätta va du tyckte!

Har du provat det här receptet på grönsakswok med tofu? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept! Om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Grönsakswok med tofu
Följ:
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Instagram
4   45
1   69
11   82
17   253
2   154

Följ på Instagram

ETT RIKTIGT GOTT NYHETSBREV

Vill du få uppdateringar om nya recept och andra veganska tips ditekt i din inkorg?

Prenumerara på Wonder Vegans nyhetsbrev så löser jag resten!

Tack! Nu kan du se fram emot smarrig inspiration direkt i din inkorg!