fbpx
30   382
16   265
37   338
26   329
19   273
8   208
13   260
20   327
18   283
9   190

Indisk linsgryta med röda linser och kokosmjölk

Kan innehålla annonslänkar

Indisk gryga röda linser kokosmjölk tomat vegansk vegan recept

Röda linser + kokosmjölk = yummy

En av mina go-to rätter när jag vill göra något billigt, gott och smakrik är den här fantastiska indiska linsgrytan. Med en bas av röda linser, kokosmjölk och krossade tomater blir den mättande och så himla god!

Jag äter helst de allra flesta linsgrytorna med en klick naturell yoghurt och nygjort stekpannebröd, det tar verkligen fram smakerna i grytan på ett fantastiskt sätt. Om du också vill göra stekpannebröd har jag ett superenkelt recept som bara tar några minuter att slänga ihop. Hur gott och smidigt som helst! Här hittar du mitt recept på stekpannebröd.

Indisk gryga röda linser kokosmjölk tomat vegansk vegan recept
3.75 från 8 röster
Indisk gryga röda linser kokosmjölk tomat vegansk vegan recept
Indisk linsgryta med röda linser och kokosmjölk
Prep Time
10 minuter
Tillagning
20 minuter
Total Time
30 minuter
 
En smakrik linsgryta som med fördel serveras med stekpannebröd och en klick naturell yoghurt.
Kategori: middag
Ursprung: veganskt
Servings: 6 portioner
Ingredients
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1.5-2 msk kanel
  • 1 msk spiskummin
  • 500 g krossade tomater tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 kub grönsaksbuljong
  • 3 dl röda linser
  • 1-4 dl vatten
  • salt
  • ev. 70 g babyspenat
Till servering:
  • Naturell yoghurt
  • Stekpannebröd (<–klicka för recept)
Gör så här:
  1. Hacka och fräs lök och vitlök tillsammans med kanel och spiskummin i en stor gryta.
  2. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, buljong och 1 dl vatten och koka upp.
  3. Häll i linser och låt sjuda under lock i ca 13 minuter eller tills linserna är färdiga. Rör om med jämna mellanrum för att undvika att linserna bränner fast eller blir en stor klump i botten av grytan. Tillsätt mer vatten om vätskan kokar bort för fort.
  4. Blanda eventuellt i babyspenat och låt stå ett par minuter.
  5. Servera med en klick naturell yoghurt och nygjort stekpannebröd.

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Indisk gryga röda linser kokosmjölk tomat vegansk vegan recept
Följ:
Share:

8 Kommentarer

  1. Jonas
    15th november 2019 / 19:55

    Supergod!

    • andreahansson
      Författare
      18th november 2019 / 14:56

      Åh så roligt att höra! 🙂

  2. Madeleine
    20th november 2019 / 19:15

    Helt underbart gott!!

    • andreahansson
      Författare
      21st november 2019 / 16:45

      Vad glad jag blir, så kul att du tyckte om det! 🙂

  3. Hanna
    2nd mars 2020 / 20:32

    Enkelt och SUPERGOTT!

    • andreahansson
      Författare
      14th mars 2020 / 19:26

      Gud så roligt att höra! 😀

  4. Anna Liljeberg
    1st april 2020 / 19:21

    Jättegott och enkelt recept. Har lagat det flera gånger,ofta har jag ris till.

    • andreahansson
      Författare
      5th april 2020 / 18:15

      Gud så roligt att höra, tack snälla! Ris till är en favorit här hemma också 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram
30   382
16   265
37   338
26   329
19   273

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!